• SHARK13
    #46
    USA vs. Kína 20 éven belül kizárt. Gazdasági okokból. A kínai gazdaságra épül a világ 3/4-e. Ha tönkre akarnak tenni valakit,ahhoz nem kell nekik háború. És ők is nagymértékben függnek az USa-tól,mert az az egyik legnagyobb felvevőpiacuk.
    De tegyükfelhogy: Egy ilyen háborúhoz,ahol az ellenség ekkora számbeli fölénnyel bír,legalább 4 anyahajó kell. Mert a légvédelmük nagyon erős,ezért max a B-2 tudna első csapást mérni. A hordozó gépei 1-2 parti célt tudnának elpusztítani először,de minden bizonnyal nagy veszteségekkel. Ne feledjük,már nincs Tomcat,se Intruder. Az ellentámadás meg túlterhelné a jenki légvédelmet. Annyi gépük és rakétájuk van a kínaiaknak,hogy csak na. És már gyártanak külön erre a célra robotgépeket is régi J-6 -osokból. Szóval nagyon kemény helyzet lenne.
    Amúgy nem a technikai fölény a mindenható,hanem hogy mennyire szervetezz és kiképzett a hadsereg. 91-ben pl egy közepesen kiképzett de nagyon rosszul vezetett sereget kellett az amiknak legyőzni. Nem csoda,hogy simán ment. Irán már a torkukon akadna.
    Irakban meg nem kellene finomkodni...