• Wittgen
    Látom, már sok ember kezd egyazon vélemény felé tendálni, miszerint, ha tetszik a letöltött anyag (zene, film, egyéb), azért hajlandó pénz is áldozni, hogy eredetiben is meglegyen.
    Én zenét csak internetes rádión hallgatok, viszont a filmekből megveszem azokaz, valamint a megjelenéskor moziban is megnézem, amelyek arra érdemesek. Ugye a mai világban, ha csak előzetes alapján nézel meg egy filmet, vagy 1 szám alapján veszel meg egy zenei albumot, könnyen zsákbamacskához juthatsz. Szinte a kb '97-es évek óta alig jelenik meg olyan zenei album, ami 2-3 számnál több jó zenét tartalmazna.
    A filmes kínálat is elég fos manapság, 10 filmből 1 jó csak.

Másfelől ott vannak a programok. Szinte csak ingyenes szoftvereket, vagy mellékletként adott eredeti licences progikat használok. Pl netezésre Firefox, Total Commander, stb.
    Csak az op.rendszerem nem legális

Ez a mtricás dolog meg egy nagy köcsögség. Alapból feltételezik, hogy a magyar csak azért vesz cd-t,dvd-t, hogy azzal károsítsa a kiadókat/szerzőket. Viszont kérdem én, ha a matrica megfizetése erre van kitalálva, akkor a későbbiekben a hordozókra kiírt bármilyen tartalom nem lehet illegális, hiszen már fizettem érte a matrica által, ugye?
    Innen kifolyólag nem tudom, hogy miről is beszélnek a jogvédők és kiadók. Ha nem kellene jogdíjat fizetni az üres adathordozók után, akkor lenne csak károkozás.

Jah, meg hogy csak 300HUF nyereségük van lemezenként a kiadóknak. Ó, hiszen sikeres a vállalkozásuk ezek szerint, mivel nem nullszaldós. Tehát kipengetnek szerzőnek, nyomdának, alkalmazottaknak mindent és még marad is min 8000*300 azaz 2,4m HUF nyreségük. És mindez 1 albumon.
    Egyébként az előadók (akik ált. 1/2 órás műsorokért min 200e ft-ot kérnek) simán megszedik magukat a koncerteken. Az ugyanúgy elmegy a koncertre, aki letölti az albumukat, hiszen tetszik neki a zene. Sajnálom szegény előadókat, hogy havi bontásban csak kb 2m forintot visznek haza tisztán (kár hogy nekem az éves nettóm nincs ennyi...).

Szerintem itt egyedül a kiadók féltik magukat, hiszen a zenészek meg tudnak élni a koncertekből, ha az interneten elég sokan megismerik őket, így a kiadók feleslegessé válnak.

Az eseményről: még szerencse, hogy egy csomó olyan ember vett részt rajta, akiknek sem a technikához, sem magához a fájlcseréléshez jottányi fogalma sincs.

Tisztára, mint a politikusaink. Olyanok képviselnek minket a Parlamentben és azok hozzák az adott területen a döntéseket, akiknek gőzük sincs arról, hogy mi hogyan folyik a való életben.

Erről ennyit a részemről.