Szánalmas fájlcserélők és jogvédők: Ovis vita a közgázon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szerinted ott hány példányban adnak el egy lemezt és ezen hogy oszlik el a stúdió és reklámköltség?
Majd jön egy másik amit letölt, megnéz igényes nem hülyegyerekeknek készült, netántán nem népbutító annyira, és azt megnézi majd meg is veszi hogy ha otthon valaki igazán jót akar látni na az azt nézze meg.
Nálunk ez így megy.
Ezzel legalább csak az igényes mûveket támogatjuk.
Rúzsa Magdi miért ne kérjen annyit? Ez egy õrült világ, õrült árakkal és ha van olyan õrült aki fizet, akkor hajrá...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
A p*csa. Addig ütném egy betontömbbel, amíg mozog. Ez nevetséges.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Spec én lassan már 2 éve járok bíróságra...mert az ASVAnak betelefonáló középkrú hölgy szerint én rossz dolgokat mûveltem otthon.
Szal kijöttek házkutatás meg midnen...de már a tököm ki van vele...hogy a hülye hozzá nem értõ ügyész magyaráz nekem és a bírónõ is elismeri hogy azt se tudja mirõl van szó, de nem szabad tehát bûnhõdnöm kell.
Nah így védd meg magad!
Kicsit gáz hogy az egyetlen aki már látott számítógépet a tárgyalóteremben az a vádlott!
Igazságszolgáltatás elõre!
A kedves ASVA kollégák meg miért nem mennek ki a piacra? Mi?
Mert féltik a gyerkeiket meg a saját töküket. Ott nem mernek izmozni!
De én egy otthoni félelmetes bûnözõ vagyok akit ki kell csinálni!
"Ha jól tudom a lemezek jogdíjai és az egyéb jogdíjak ma a bevételek felét-felét adják."
A bejövõ lemezek 90-95%-a illegális, matrica nélküli, akkor honnan tudná bárki, hogy mennyi jön be belõlük? És ugye ha nincs rajtuk matrica, akkor azért biza egy büdös buznyákot nem kapnak a kiadók. Ja meg amennyire az Artisjus mûködését ismerjük a kiadók a matricából SEM kapnak csak az a pár szakadt álzenész, akik az Artisjus maffia spanjai. Akkor MIRÕL beszél?
letöltésrõl meg annyit, hogy tény, hogy sokan sokat invesztálnak néha, hogy valami megjelenjen (pl stalker), és szeretnék viszontlátni a pénzüket, de ha nem selejtet gyártanának (pl stalker 😄), akkor visszajönne... Nem lenne túl nagy haszon, de visszajönne... Tiszta baromság, de mi mostanában szabad fölös idõnkben ha játszani akarunk, 2001 elõtti játékokat tolunk (én Master of Orion 2-t, szobatárs Alpha Centauri-t)... és igazán évente ha egy jó progi kijön, a zenészek is 1-1 albumot ha kiadnak (btw ebbõl tudom, van 1-2 ismerõsöm, aki zenész, hogy alig pár nap alatt veszik/vetetik fel az albumot)... tehát lehúzás, ha szart termelnek, és a nevüket használják arra, hogy megvetessék... Kedvenc elõadóim zenéit néha meg szoktam venni, DVD-ket meg akkor, amikor 1-2k körül van az ára (én spec ezért 5-6k-t adtam ki erre az elmúlt hónapban)...
Törésrõl meg annyit, hogy 100-200 ember dolgozik a védelmen, és legalább 100x ennyi a feltörésen... Zenénél pedig amit az ember hall, illetve a gép kiad, az rögzíthetõ is... A legjobb védelem az lenne, ha egyáltalán nem is lehetne hallani, de persze akkor meg mi értelme...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Most ült csak a Hitech elé . Gondolataim pl : Miramax filmek 100db letöltötték 1200 szór db ként 70ft havi átutalás és nem filmenként kéne szedni letöltéseként .
"Olyan ez, mintha szerveznénk egy szabadtéri koncertet, egy részt elkerítenénk, ami fizetõs, de a kerítésen kívüliektõl is be akarnánk szedni a pénzt, meg akarnánk õket büntetni"
ez egy jó gondolat
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
espedig a >>>VEVO<<<, aki penzt ad a CD-ert es DVD-ert.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Nincs pénz az új mercire?
Most mehetnek a buzi kiadók máshol levenni a sápot.
De sajnálom... Beszarás..
Fölösleges állástfoglalni.
Egy biztos, hozzáférhetõ minden a neten.
Ergo minek menjek pénztkölteni a boltba?
Kínlódnak a törvényekkel és különbözõ másolásvédelemekkel.
A jogászok nem szoktak hozzá, hogy adott törvényeket nagyívbe lesz@rnak.
Pedig lefognak és egyre jobban.
Üdv a XXI. században. 😊
A kiadók meg kínlódjanak csak amíg van pénzük.
Már most mondom, a kínlódás eredménytelen és zsákutcába vezet.
Ezért a kiadóknak és jogászoknak érdemes lenne az információáramlás új korát
elfogadni és belenyugodni.
Tudom nehéz és nem szoktak hozzá, hogy ezúttal nem õk diktálnak.
Személyszerint csak röhögök rajtuk.
Zenekarok, Fílmesek!!!
Jó koncert van a téren, jó film van a moziban?
Elmegyek!
Dvd-t CD-t nem fogok venni.
Ezirányba kellene orientálódni.
Megkérdezhetem, hogy lehet az usaban 10$ egy cd? A kiadók sokkal többet keresnek és valóban nincs rájuk szükség.....
Én zenét csak internetes rádión hallgatok, viszont a filmekbõl megveszem azokaz, valamint a megjelenéskor moziban is megnézem, amelyek arra érdemesek. Ugye a mai világban, ha csak elõzetes alapján nézel meg egy filmet, vagy 1 szám alapján veszel meg egy zenei albumot, könnyen zsákbamacskához juthatsz. Szinte a kb '97-es évek óta alig jelenik meg olyan zenei album, ami 2-3 számnál több jó zenét tartalmazna.
A filmes kínálat is elég fos manapság, 10 filmbõl 1 jó csak.
Másfelõl ott vannak a programok. Szinte csak ingyenes szoftvereket, vagy mellékletként adott eredeti licences progikat használok. Pl netezésre Firefox, Total Commander, stb.
Csak az op.rendszerem nem legális <#hehe>#hehe>
Ez a mtricás dolog meg egy nagy köcsögség. Alapból feltételezik, hogy a magyar csak azért vesz cd-t,dvd-t, hogy azzal károsítsa a kiadókat/szerzõket. Viszont kérdem én, ha a matrica megfizetése erre van kitalálva, akkor a késõbbiekben a hordozókra kiírt bármilyen tartalom nem lehet illegális, hiszen már fizettem érte a matrica által, ugye?
Innen kifolyólag nem tudom, hogy mirõl is beszélnek a jogvédõk és kiadók. Ha nem kellene jogdíjat fizetni az üres adathordozók után, akkor lenne csak károkozás.
Jah, meg hogy csak 300HUF nyereségük van lemezenként a kiadóknak. Ó, hiszen sikeres a vállalkozásuk ezek szerint, mivel nem nullszaldós. Tehát kipengetnek szerzõnek, nyomdának, alkalmazottaknak mindent és még marad is min 8000*300 azaz 2,4m HUF nyreségük. És mindez 1 albumon.
Egyébként az elõadók (akik ált. 1/2 órás mûsorokért min 200e ft-ot kérnek) simán megszedik magukat a koncerteken. Az ugyanúgy elmegy a koncertre, aki letölti az albumukat, hiszen tetszik neki a zene. Sajnálom szegény elõadókat, hogy havi bontásban csak kb 2m forintot visznek haza tisztán (kár hogy nekem az éves nettóm nincs ennyi...).
Szerintem itt egyedül a kiadók féltik magukat, hiszen a zenészek meg tudnak élni a koncertekbõl, ha az interneten elég sokan megismerik õket, így a kiadók feleslegessé válnak.
Az eseményrõl: még szerencse, hogy egy csomó olyan ember vett részt rajta, akiknek sem a technikához, sem magához a fájlcseréléshez jottányi fogalma sincs.
Tisztára, mint a politikusaink. Olyanok képviselnek minket a Parlamentben és azok hozzák az adott területen a döntéseket, akiknek gõzük sincs arról, hogy mi hogyan folyik a való életben.
Errõl ennyit a részemrõl.<#wave>#wave>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Termeszetesen tudom, hogy szinte mindenki arra hasznalja, hogy "menteseket" vegezzen😊, de ez akkor is pofatlansag.
Nem tudom, lehet irni kene egy levelet az illetekeseknek, bar elotte egy jogasz velemenyet is ki kene kerni.
Persze lehet hogy amit irtam a CD/DVD-re nem igaz, de en ugy velem az.
Örülj hogy kaptál meghívót pár nagyobb torrent trackerre, én is bent vagyok, de amíg nem volt pl bithu tagságom addig két lehetõség közül választhattam: a lassú, megbízhatatlan DC++, vagy a megbízhatóbb, de lassabb külföldi publikus trackerek, vagy a gyors, és ahhoz képest nem is olyan drága SMS-warez
Én meg pont a Stalkerral voltam úgy, hogy mindenhol agyba-fõbe dícsérték, hogy az év egyik nagy durranása meg ilyenek, gondoltam kipróbálom és ha jó, akkor talán megveszem (hogy menjen a multiplayer, stb). De letöltöttem, játszottam vele fél órát, és nem voltam tõle elragadtatva. Kiírtam csak azért hogy hátha valakinek kell az ismerõsiem közül, így csak egy 100 Ft-os DVD-t buktam rajta. Ha nincs warez, akkor vagy én buktam egy tizest és van egy játékom eredetiben ami nem is tetszik, vagy a kiadó nem kap esélyt sem arra hogy megtetsszen és megvegyem eredetiben.
Noigen, tipikusan a jogaszok es a kozgazdaszok a ket olyan csoport, ahol mar semmi ilyesmin nem lepodunk meg... 😊
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Szóval én nem teszek kárt a magyar zeneiparban, mivel az utóbbi évben ha jól emléxem két magyar zenei albumot töltöttem le. Abból az egyiket be is kosaraztam, mert tényleg jó volt.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Vagy netán csak egy jót akarsz röhögni, hogy milyen kis naív módon láthatja egy kis tizenéves azt, amit még egy kétszer annyi idõs se képes átlátni? Amúgy megsúgom Neked halkan, hogy az online warez-közösség gerince 18-22 évesekbõl áll, és a hangsúly mára jelentõsen eltolódott a zeneletöltésekrõl, a minden letöltésére. Ja, az pedig csak lábjegyzetként hogy irtó kevesen DC-znek, mert elavult rendszer, a fizetõs site-okra meg csak a faszlámák fizetnek be, elnézést a kifejezésért.
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
http://www.google.hu/search?q=jeszenszky+proart
attól még a lényeg a lényeg.
Hallgasd meg Máté Péter Most élsz címû számát eredetiben, utána a Rúzsa Magdolna féle borzalomban, aztán gondolkodj el azon, hogy jó hangja van-e.
<összeesküvéselmélet>
Kellett egy lány megasztár -> Tóth Veronika.
Kellett egy fiú megasztár -> Caramel (külön öröm, hogy cigány, két legyet egy csapásra)
Kellett egy magyar megasztár (lévén ez is licensz mûsor) -> Rúzsa Magdolna az elszakított nagy magyarországról
Nagyjából a döntõbe bekerülésekor lehetett tudni, hogy RM lesz a megasztár. Nem azért, mert tud énekelni.
</összeesküvéselmélet>
jó lenne, ha a történet felé (az õ okfejtése stb. irányába menne).
a tömegpopuláris vinnyogásokat lemezen terjesztik csak, mert azt nem éri meg feltölteni... ami meg hallgatható, azt elõször az ember megszerzi valakitõl, meghallgatja, lemásolja, majd ha eléég pénzt kuporgatott össze meg is veszi..
itt egy idézet egy korábbi cikkbõl: "A nap fénypontja a NOX üdvöskéje Péter Szabó Szilvia volt, aki kissé késve, kissé egyszerûen, de elmondta, hogy fiúk-lányok, ha nem veszitek meg a lemezeket, akkor nem tudunk majd újat csinálni, sõt ha kevesen veszik a lemezeket, akkor az új rossz minõségû lesz, mert nem lesz elegendõ forint a drága stúdiók bérletére. Ezt jómagam megértem és el is fogadom, bár a mûvésznõ bevallotta, hogy tavaly 400 haknikoncertet adtak, ami mondjuk 200.000 forintos szerénynek mondható átlaggal számolva is 80 millió forint."
ez megint azt bizonyítja, hogy minek cd-t eladni, amikor koncertekkel agyonkeresik magukat?
A#1
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tűnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
Egyébként pont ma sikerült rátalálnom egy bizonyos elõadó lemezére az egyik torrentoldalon, amire kõkemény 1 évig vadásztam dc-n, torrenten, gnutellán, ha lemezboltokban kerestem volna most se lenne meg...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Mikor lesz a következõ ? <#idiota>#idiota>
Addig is valaki feltöltené a találkozóról készült felvételét egy nemzetközi trackerre, hogy le tudjam tölteni ? kösz <#vigyor2>#vigyor2>
https://twitter.com/foodlfg
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Megnéztem anno az összes megasztárt.
De a nõ hangja egyszerûen nem tetszik, repedt, zajos, nem tiszta... hozzá képest a Tóth Vera egy istennõ, a Palcsó meg a Zeusz.
A zenei ízlésemrõl meg csak annyit, hogy gyerekkorom óta Queen-el kelek-fekszek, pop kategóriában Genesis, Sting, Madonna meg pár régi, ha techno akkor only U96, ha pure szintizene, akkor csakis Laser Dance /esetleg Koto/, ha lírikusabb rock akkor Therion, ha pedig magyar igényes zenére vagyok akkor Kovács Ákos.
Szerinted bot fülem van...?
A mai zenék nagy átlagban szarok... a rádió gyakorlatilag élvezhetetlen szemetet sugároz -kivételek akadnak!
A tehetség alatt pedig az össz tehetséget értem, amit az alkotó nekünk ad (lehet az dalszöveg, dal, netán kalandjáték)... ebben pedig Pierrot nagyon ott van. Respect neki!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
És nyilván, amivel kezdtem. Elõbb ideér sok film, sorozat, játék a fájlcserélõk folytán. És pl Heroes-t már láttam a teljes külföldön leadott terjedelmében, a tv2-s adást is megnéztem, mert érdekelt. A reklámokkal együtt.
Amit meg diák létemre nem tudok megvenni, azt nem tudom. Majd ha lesz jól keresõ állásom, akkor tudok rá szánni pénzt. Addig kell(!) vállalnom a kockázatot. Nagyrészt ez a helyzet.