Sütögetni, főzögetni hobbiból vagy nem hobbiból. Tippek. Segíteni egymásnak. Ki hogy főzi? Receptek átadása egymásnak. Stb..
  • Grandmaxter
    #280
    Brassóinak is sokféle változata van, de ennek is szintén az eredeti (éttermi) receptjét írom le.

    10 dkg füst. szalonna (és nem olaj!!!) gyufaszál csíkra vágva
    60 dkg sertés szűzpecsenye, (de lehet karaly, esetleg comb) csíkokra és nem kockára!!! vágva
    1 nagyobb fej apr. vágott vör. hagyma
    2-3 db fokhagyma
    só, bors, őrölt babérlevél (jó az egész is de akkor 3 levél kb. bár az őröltnek intenzívebb sokkal az íze)

    Üvegesre pirítom a szalonkát, bele megy utána a hagyma, lepirítom, rá öntöm a csíkra!!! vágott sertéshúst (fent említett fajták közül) só, bors, hagyom, hogy kifehéredjen a hús, és fél deci vízzel felöntöm. A víz tényleg fél deci legyen, mert ha eltúlozzuk akkor könnyen pörkölt lehet az ételből. Némelyik étteremben pecsenyelét öntenek alá víz helyett. mehet bele a babérlevél. A zúzott fokhagymát itt is a vége elött 10 perccel tegyük hozzá, mert akkor nem fő el az íze.
    Sült hasábburgonyával összeforgatva tálaljuk, dísz. petrezselyemlevél.