• zsozsa
    Akartam egy-két hsz-re reagáni, de inkább bekopizom ide azt a kis szösszenetet, amit a géppel való személyes találkozás után írtam és több fórumba is betettem.
    Ja, és ami benne van, az nem városi legenda..

" Minap rész vettem egy megnyerhető 5 órás ps3 partin. Főként, hogy nálam tartottuk.
    Gyorsban leírom a tapasztaltakat, hátha még valakit érdekel, bár ezt már megtették egypáran.

A gép:
    Nem olyan nagy, mint vártuk. Szép, dizájnos, könnyen ujjlenyomatos lesz, halk, jön belőle a hő, de kb.harmadannyira csak, mint az x-ből. És jó nehéz. Persze ez kit érdekel.
    Az öt órás nyúzás alatt nem fagyott le.

A kontroller:
    Van vagy 20 gramm, elég gagyi érzetet ad. Nagyon hiányzik a rumbel, főleg, hogy autós gámák voltak és ugye egy fps. Mindegyikben hozzászokott már az ember a kontroller visszajelzéseihez. A dizájn és ergonómia (szerintem a hiánya) ugye, ugyanaz, mint volt. Nekem továbbra sem fekszik ez fajta analóg elrendezés. Továbbra is domború, ahelyett, hogy logikusan homorú lenne az analóg karok teteje, de mintha jobb lenne a karok ellenállása. A ravasz szerű r2 és l2 azért fejlődésnek mondható, bár nem tudom miért nem ravaszt formáz, pont le tud csúszni az ember ujja róla, ha behúzza.

A menü:
    Nekem kicsit puritán, de mondhatni high-tech benyomást kelt, jól szervezett, átlátható.

Sixaxist majdnem kihagytam (pont az innovációt!! )
    Jó buli, röhögtünk egymáson sokat, de szerintem inkább csak a parti fíling fokozására jó, egy idő után mindenki visszatért normál módba. És inkább a rumble...

Játékok: (Ennyi idő alatt elmélyülni nem lehetett, úgyhogy leginkább csak a grafról nyilatkoznék, egyébként „csak” 720p-s tévét hoztak.Ja, meg a hangulatról, ami ennyi idő alatt átjött a játékokból, ha átjött.)

F1: Minden gyönyörű benne, kivéve a belső nézet (ja és a bokszkiállás, de azt most élőben nem láttuk). Azt, mintha a ps2-es verzióból emelték volna át. Megvan az igazi F1 hangulata. Eső effekt brutál. Autók karrier módban törnek ezerrel. Ezt sajnálom, hogy nem jön x-re.

Resistance: Hatalmas csalódás. Übergagyi. Nem értem, egyes helyeken, hogy emlegethették együtt a Gears of War-ral, nem egy osztályban játszanak. A graf. max. CoD2-3 szintű, azoknak a hangulata nélkül. Az ellenfelek ostobán néznek ki (Amennyit láttam belőlük). Mintha humanoid lények hátába belek.rtak volna egy ház nélküli pc-t… Egy nagy egyvelegnek tűnt a játék, különösebben megfogni képes hangulat nélkül. Kb. 15 perc után repült a gépből. 10 emberből nem akarta senki se tovább nézegetni.

Genji: Ezt viszont nem értem miért húzták le mindenhol. Gyönyörű szép játék, aki szereti ezt az állandó hentet és japcsi stílust, az szerintem nem csalódik. Nekem ez egy nagyon összerakott játéknak tűnt. Az elején van egy égő épület, hát ott a tűz valami eszméletlen, talán az eddigi legjobb amit láttam.

Motorstorm: Erre volt persze mindenki igazán kíváncsi. Nem csalódtunk. Nekem nagyon bejött. Brutálisan szép graf, zúzós zenék, atom fizika, hangulat a plafonon, tömény élvezet.
    Ki akartuk próbálni online is, de valami gáz volt a bejelentkezéssel. Pedig regeltünk, ahogy kell. Hát ezt nyomtuk leginkább a partin.

Ha már volt net és ps3, akkor gyorsan kipróbáltuk a böngészőt is, jól működött, persze joy-al egy szenvedés. Megnéztük a ps store-t, lehúztuk a GT HD-t is, ha már itt volt a lehetőség.
    Igen, gyönyörű szép volt, ahogy vártuk, gyorsan kilockoltuk az összes kocsit, a végén a Ferrarival.

Ezek történtek a nappaliban. De előfordult a partin, hogy egyetlen ember maradt a nappaliban a ps mellett, a többiek a hálóban voltak, ahol fel van állítva a 360-am a samu hd-mmel és ott tobzódtak a GoW-al, Lost planettel, meg még két fociőrült a PES 6-tal is. Ja és a srác is aki hozta a ps cuccost, elkönyörögte a joy-t, hogy hadd próbálja már ki a Gears-t. A végén mondta, hogy ez nem szokványos parti volt, nemigen fordult még elő, hogy otthagyják a ps3-at. Máshol talán nem volt ott a rivális gép… Meg itt azért csak 28-35 éves emberek voltak, akik már nem alélnak el attól, hogyha kiejti valaki a száján azt, hogy „Playstation”.

Összvélemény az volt, hogy a gép maga nagyon zsír, de a játékok még nem ütnek, egyedül a Motorstorm, ami „must have” cím. És az az egy srác, aki leginkább ps fan és mindenképpen vesz ps3-at, ő is azt mondta, hogy inkább még vár vele. Addig, amíg lesz több értelmes cím és talán az ára is lemegy kicsit, addig ellesz a ps2-vel. Nem ő volt az egyetlen eredetileg ps-es emberke, de az egyikük már bevásárolt 360-al, egy harmadik meg erősen tervezi és a látottak alapján sem tervez mást..
    Nagy véleménykülönbségek nem voltak köztünk, talán csak kontroller ügyben (aki ős ps-es volt, neki nyilván bejött, kivéve a rumble hiánya)
    Hát ennyi volt. Mindenesetre olyat játékszempontból nem láttam-láttunk, amit a 360 ne tudna.
    Meglátjuk, mit hoz a jövő…"