196
-
#76 Szerintem most még nem érdemes ps3 venni.
Ha csak nem vagy tele.
De idővel a ps3, és a HDTV ára is csökkeni fog.
Majd akkor.
Különben nálunk még luxus a HDTV, de nyugaton asszem nem.
-
#75 Van aki, képzeljétek el játékkonzolnak veszi!;)))
Értelme monnyuk nincs sok, hogy hagyományos tv-n nézze, de egy 100Hz tv-n azért már nem nézhet ki olyan rosszul a gáme. (A Doom3 is elindítható 800x600-ban, nem itt mutatja a legjobb formáját, de azért jobban néz ki mint a quake3, vagy RtCW.)
Aztán valamikor csak megveszi a jóember a HDTV-t is. -
angol #74 nincs még hozzá tuti játék amivel hasíthatna cucc ennyi, addig marad az ujjlenyomat ... az ára hmm, egy szimpla asztali blúréj játékos mot mennyi is ? ja bocs -
#73 Csak vicceltem. Viszont mintha már olvastam volna "valahol". Hol is? :D -
#72 A PS3 viszont megkerüli a kérdést, egy konzol képében becsempészi a BD lejátszót az otthonokba, de a játékok végül is hagyományos tv-n is nézhetők.
És mi értelme PS3-at venni hagyományos TV-hez, amikor 165-ért már igen jó PC-t kapsz, veszel hozzá 50 körül egy 19'' wide TFT moncsit és megy a nagyfelbontású game meg a HD film. Nextgen konzol és blu-ray egy 640*480 felbontású vibráló TV-n, hát nagyon nagy okosság. -
#71 Bazzeg, de gáz ez a cikk! :))))) -
#70 Ááá dehogy.. Amúgy üdv! -
#69 Gonosz vagy! -
#68 Féreértés ne essék nem bántom a Box360 és a Wii-s tulajokat! Ez a cikkírónak szólt! -
#67 "Másodszor a monstrum hamar felmelegszik. Még csak a Blu-ray reklámoknál tartottunk, de máris iszonyat hőt bocsátott ki mind a négy oldalán (van egy szellőző-része, de az kevés)." na ne nevettesd már ki magad!
Hát ne is haragudj de ez a cikk eléggé trére sikeredett! A gép egyáltalán nem nagy, és nem is melegszik, sőt nagyon is halkan üzemel! A játékok alatt is nagyon halkan megy, egyedül a Folding Home project számolásánál emeli meg egy picit a venti sebsséget, de még ez is nagyon halknak mondható! kb 20dB ! Azthiszem maradj inkább a box360 nál és a Wii-d nél nem való neked ez a gép! -
Yv@n #66 "Én azt mondom a BD-nek nagyobb a jelentősége.
A DVD-nek viszont könnyű volt elterjednie, mert a tévékkel kompatibilis volt.
A BD-nek viszont dilemmája van: minek vegyek HDTV-t, ha nincs HDTV tartalom, amit nézhetnék, mert drága a BD vagy HD DVD lejátszó? És persze minek vegyek HD-DVD/BD lejátszót ha csak hagyományos tv-m van? Ezért nem is annyira könnyű az elterjedése."
Továbbá a DVD-re való átállás is nem olyan rég zajlott le. Itthon szerintem úgy kb 3 éve esett az alá a határ alá az ár(a sok olcsó eldobhatós lejátszóval), hogy tényleg széles körben elterjedhessen. Ha valaki nem indul be a HD-től, akkor az nem fog most váltani, főleg ahogy írtad...tartalom hiány van. -
Yv@n #65 Be. Minden egyes X-es hírhez. :) -
rgerg #64 na most kirohanok a bokrok közül és azt kiabálom:"ide lőjjetek,ide lőjjetek!!"
Nekem tetszet a cikk.Engem nem érdekel hány másik fórumon írták azt hogy ujjlenyomatos a gépház..az sem hogy máshol ki mit mondott,ki mit tud urbán legendekről..leszarom.
Azt írták:Szubjektíven: PlayStation 3
aztán ezt: ...Ötvös Tibor
Szóval hirtelen,a fény sebességével tudatosult bennem,hogy Ötvös Tibor szubjektív véleményét fogom elolvasni.Aztán megofontoltan elolvastam Ötvös Tibor szubjektív véleményét és akaratlanul is, de eltároltam xyz szubjektív véleményét.Nekem tetszett pölö.Látszik hogy nem kotlott rajta három hetet, de ez nem is baj(már csak azért sem,mert már reggel úgy keltem,hogy "úú bakke.De jó lenne elolvasni ma Ötvös Tibor szubjektív véleményét valamiről".
Megkapta, játszott és leírta.
most Tibi,kérlek..nyomj egy alt tabot és játsz tovább a stalkerral,azért hogy a héten még elolvashassam az "Ötvös Tibor szubjektív véleménye a stalkerról"-t.Nem baj ha nem tetszik,nem baj ha nem pozitív...asse baj ha tetszik és az új "Ötvös Tibor szubjektív véleménye" pozitív lesz.Engem az érdekel hogy mi a véredényed.
akkor csak még annyit:most akkor én is láma vagyok? -
partizan182 #63 "a HD filmeket különben sem Blu-Ray lemezen szándékozom nézni hanem a gépet a TV-re kötve HDMI vagy mittudomén milyen csati lesz majd ha egyszer veszek egy nagyképernyős LCD-t. "
Én kb egy éve így tolom, pontosan tudom mennyivel jobb a minősége a DVD-nél. Ennek ellenére néha veszek DVD-t, mert bár elsőre az élmény lehengerlő, egy idő után az ember nem értékeli olyan nagy lelkesedéssel azt, hogy minden ragya Morpheus arcán lemászik a képernyőről annyira éles (megvan a mátrix trilógia HD-ben). Szóval HD überrulez, de akkor sem ad annyival többet mint amit a dvd adott a VHS-hez képest.
Egyébként nem hinném hogy az lenne a megfelelő ha bármelyik konzol lenyomná a másikat. Tudjuk hogy milyen az MS és a SONY monopolhelyzetben, a kiegyensúlyozott verseny mindkettőből kihozza a legjobbat, árversenyre kényszeríti őket, és ez lenne nekünk (vásárlóknak) a legjobb.
Szal én ezt szeretném látni (jelenlegi állás szerint így is lesz) -
#62 "Nincs olyan nagy ugrás a DVD-BD között mint a VHS-DVD között volt. A DVD alapvetően változtatta meg otthoni mozizásunkat: nem kell tekergetni, nem veszít idővel a minőségéből, több hangsáv, extrák, feliratok, esetleg interaktív tartalmak...Ezért is nem olyan hatalmas a kereslet rá mint anno a DVD-re volt."
Szerintem a dvd csak használhatóbb volt mint a VHS, de nem jelentett minőségi ugrást leszámítva a hangzást. A BD viszont a mozinál jobb képi minőséget biztosít otthon is.
Én azt mondom a BD-nek nagyobb a jelentősége.
A DVD-nek viszont könnyű volt elterjednie, mert a tévékkel kompatibilis volt.
A BD-nek viszont dilemmája van: minek vegyek HDTV-t, ha nincs HDTV tartalom, amit nézhetnék, mert drága a BD vagy HD DVD lejátszó? És persze minek vegyek HD-DVD/BD lejátszót ha csak hagyományos tv-m van? Ezért nem is annyira könnyű az elterjedése. A PS3 viszont megkerüli a kérdést, egy konzol képében becsempészi a BD lejátszót az otthonokba, de a játékok végül is hagyományos tv-n is nézhetők. Aztán előbb utóbb csak vesz egy HDTV-t is az emberke.
Tényleg nem teljesen ugyan az a szitu. Ha a PS3 tavaly márciusban jelenik meg, akkor valszeg teljesen hasonló lenne, ez a fél év különbség jelentős eltérést eredményezett a Sony piaci helyzetében. A box tényleg elérte a kritikus tömeget, de pont emiatt nem úgy látszik a két hw viszonya, mint amilyennek akkor látszott, miközben hatalmas különbségnek kellene látszania.
"Bár volt pár játék DC-n ami a nagyobb textúrák és a szép effektezés miatt szebb volt, de már launchkor látszott hogy a Ps2 brutális (pl sosem látott poligonszám)."
Annyira nem volt egyértelmű a PS2 előnye, csak a Sega-nak nem volt pénze, hogy akkor is folytassa a harcot évekig, ha a termék veszteséges. Nem volt pénze exluzív címeket kivásárolni a Sony platformról magának.
A DC-nek ugye 8 MB Video memcsije, 16 MB fő memóriája +2 MB hang memóriája volt, azon kívül hardveres textúra tömörítést alkalmazott, összegezve ott erős ahol a PS2 gyenge és ott gyenge ahol a PS2 erős.
A PS3 CPU-ja kb. 2x teljesítményre képes az X360 CPU-jához viszonyítva, az x-nél viszont sokkal nagyobb méretű textúrákat alkalmazhatnak a mecsi architektúra miatt.
Nagyságrendileg nagyjából hasonló hw különbségek vannak mint amilyenek az DC és a PS2 között voltak. A különbséget az a +5 millió eladott X és a M$ mérhetetlen pénze adja, amit a konzol piacba önt.
Ha a DC vált volna elterjedtebbé, akkor mindenki másodlagos platformnak tekínti a PS2-t és nem is törekednek az előnyei kihasználására. Ha nem törekszenek, akkor nem lehet mivel demonstrálni az erősségeit. -
jin #61 "Szép minden, bár az autók nem törnek"
Kapcsold be az optionsben! Ilyen embert hogy lehet konzol közelébe engedni? És még ír is róla. LoL Siralmas! -
#60 1. Nincs olyan nagy ugrás a DVD-BD között mint a VHS-DVD között volt. A DVD alapvetően változtatta meg otthoni mozizásunkat: nem kell tekergetni, nem veszít idővel a minőségéből, több hangsáv, extrák, feliratok, esetleg interaktív tartalmak. Míg a BD "csupán" szebb, de funkciókban nem nagyon ad többet. Ezért is nem olyan hatalmas a kereslet rá mint anno a DVD-re volt.
Én is ugyanezen az állásponton voltam egészen addig amíg megkaparintottam és végignéztem a Mátrixot HD-ben, ez az élmény alapjaiban változtatta meg a korábbi "tökéletesen jó a DVD, minek a HD" álláspontomat. Bár emiatt nem vennék PS3-at, filmnézésre kicsit luxus lenne, játékra meg ott a PC, a HD filmeket különben sem Blu-Ray lemezen szándékozom nézni hanem a gépet a TV-re kötve HDMI vagy mittudomén milyen csati lesz majd ha egyszer veszek egy nagyképernyős LCD-t. -
#59 Sértettségemet? (Ha ezt akartad írni). Miért lennék sértett? Nagyon jól elszórakozom a fórumokon. Nézd meg, bemegyek az X-es topicokba flamelni vagy ilyenek? Nem. De az ilyen relatíve mindenkihez szóló (hiszen főlapon van) butítás mellett nem tudok elmenni szó nélkül. -
#58 Egy ilyen hangvételő cikkhez ilyen hangvételű hozzászólás illik. Abba már bele sem kötöttem, hogy valami hokedlin van a gép. :) -
partizan182 #57 Valahol érthető az érvelésed de pár dolgot nem veszel figyelembe. Valóban kísértetiesen hasonlít a helyzet a DC-PS2 állásra. Ugyanaz volt a felállás, DC régebbi meghajtó, régebbi hardver, netes játék előtérben, olcsóbb, míg a Ps2 esetében új DVD formátum, nehezen programozható, de nagyon erős architektúra, gyenge kezdőjátékok.
Viszont pár dolgot elfelejtesz:
1. Nincs olyan nagy ugrás a DVD-BD között mint a VHS-DVD között volt. A DVD alapvetően változtatta meg otthoni mozizásunkat: nem kell tekergetni, nem veszít idővel a minőségéből, több hangsáv, extrák, feliratok, esetleg interaktív tartalmak. Míg a BD "csupán" szebb, de funkciókban nem nagyon ad többet. Ezért is nem olyan hatalmas a kereslet rá mint anno a DVD-re volt.
2. PS2 és DC között nagyobb volt a grafikai ugrás mint jelenleg az X-Ps3 esetében. Bár volt pár játék DC-n ami a nagyobb textúrák és a szép effektezés miatt szebb volt, de már launchkor látszott hogy a Ps2 brutális (pl sosem látott poligonszám). Itt ez most annyira nincs meg, hogy mi az oka (programozói lustaság, a Cell kihasználatlansága, vagy az RSX visszafogó ereje) az még nem teljesen világos (azért valószínű az első).
3. Box elére a "kritikus tömeget". 10 millió DB. Innen már öngerjesztő a folyamat. DC-nél a volt Sega vezetők azt nyilatkozták, hogy ha eladnak 2001 karácsonyáig 5 millió konzolt akkor még bennmaradhattak volna a versenyben. Nem sikerült.
Szóval a párhuzam az előző generációval valahol adja magát de ha belegondolunk annyira nem is egyértelmű. -
Hoz_Hun #56 Én csak azért nem vennék meg valamit, mert magához képest olcsó. -
#55 Igazad is van meg nem is.
Ha okos vagy akkor vársz, de ha mindenki vár, akkor nem lesz mire várni, mert soha nem érkeznek meg azok a játékok, amire vártok, mert nem adnak el annyi gépet, hogy megérje rá kiadni!
Igen is kellenek olyan emberkék, akik bizalmat szavaznak egy technológiának, még akkor, amikor az nem mutatja meg a képességeit.
Fanatizmus ez? Nem hiszem.
Fanatizmus a PC-be olyan videokártyát venni, amit csak a jó két év múlva megjelenő játékok hajtanak ki igazán? (Persze addigra vagy 3 generációval későbbi vidkarit lesz divat venni).
A PS2 megjelenésekor hasonló dolgok játszódtak le, mint most a PS3 esetében. A konkurens Dreamcast játékai sokszor szebbek voltak a PS2-es exluzívoknál, és ugyan így a PS2-be épített DVD lejátszó is felesleges luxusnak tűnt. Az addigra majd 10 éves múltra visszatekíntő DVD piac marhára nem akart beindulni.
Csakhogy a PS2 eladásokkal egyik napról a másikra milliók tettek szert akkori viszonylatban olcsónak mondható DVD lejátszóra, egyik napról a másikra a DVD piac megtöbbszöröződött, egy pillanat alatt kiszorítva a videokazit.
Kökemény fanatizmus volt akkor PS2-őt venni? Talán azért mégsem.
Kökemény fanatizmus ma PS3-at venni?
Amúgy szerintem 170-ért nem hiszem, hogy a PS3 hardverével egyenértékű gépet fogsz összerakni!
Ha 40 millió helyett 4 millióért meg tudnál venni egy használt Ferrárit, megvennéd, akár részletre is? Vagy azt mondanád, hogy: nem vagyok hülye ilyen szart venni, egyrészt használt, másrészt, úgy se tudom kihazsnálni, harmadrészt úgy is csak ellopnák.
Én megvenném, és ez még mindíg nem kőkemény fanatizmus. -
Hoz_Hun #54 Köszi, akkor jó. :)
Nem baj, ha graf nem HD, ha lesz HDTVm akkor majd kiélvezem.
Persze az is lehet elöbb lesz új TVm, mint konzolom. -
#53 Persze, hozzáköthető de HDMI kábel nélkül Ps2 grafikája lesz a játéknak.
Tehát ha szeretnéd kiélvezni a játékokat, akkor kell egy new TV."Ami ezt tudja"
-
Richard90 #52 persze rá lehet kötni.
csak sztem nem lesz olyan szép a kép, mint egy hd tv-n -
Hoz_Hun #51 Aaaaah...
Életem első konzolja lenne...
... egyenlőre asszem várok.
Nagyon nagyon láma () kérdésem van: normál TV-hez egyáltalán hozzá köthető? Nekem nincs über szuper HDTVm, csak sima, scart csatakozóval. -
Tom Alien #50 A vitába nem akarok beleszólni, de a magyar sonyról mindent elárul, hogy a játékborítók címlapjának a közepére odab@ssza a matricáját. Igényes. -
#49 Lehet itt még a végtelenségig ragozni a dolgot, az egész lényege, hogy fanatikus az aki megveszi ilyen gyér játékfelhozatal mellett közel 170 ezer forintért ezt a gépet, amihez még egy HDTV és tudomisén milyen kábel kell hogy tényleg szép legyen önmagához mérten. Ez kőkemény fanatizmus.
Mert 4 játék az nem választék, hacsak egész életedben nem egy olyan óriási címre vártál mint a Formula One Championship Edition, de nem hinném...
És mert ennyiből olyan bika számítógépet raksz össze hogy ihajcsuhaj, amire aztán van választék rendesen, vagy vehetsz még Xbox360-at, Wii-t is, amikre szintén sokkal több game van.
Az egy nagyon szép dolog hogy BD lejátszó van benne, de én ezt mikor fogom kihasználni? Egy jó ideig biztosan nem, mivel a játékok lehetnének DVD-n is. Nagy fanatizmus, és egyben nagy ökörség ezt a premierkor megvenni. Tán majd 1-2 év múlva, mikor az ára realizálódik, lesz legalább 10-20 nagyon nagy cím, ami elé érdemes leülni, akkor bepróbálom. Addig maradok a jó öreg PC-nél, és hébehóba előveszem a PS2-őt is:) -
TeDDyRuSh #48 Nekem nincs bajom a grafikával, bár remélem mindenki tisztában van azzal, hogy lehet akármilyen izmos géped, ha egy "Tesco-s Alien" TV-vel tolod (640x480 és ez az átlag), akkor semmi értelme a fikázásnak. A gép nagy, de egy hasonló paraméterű asztali PC még nagyobb!! A kérdés,hogy mihez viszonyítasz. A PS és a PS2 is vastagabb verzióval indított. Sztm no para, jön rá játék is, meg lesz ez még kisebb is. Ha nem cseszték el az első sorozatot, akkor szép karriert futhat be a gép. Sok sikert neki! -
#47 A Sony a PS3 árképzésével szerintem egy kicsit mellélőtt, nem? Ha egy évvel ezelőtt jön ki ennyiért, most meg 110-120K körül adják, akkor azt mondom hogy drága, de ha nem kell játékon kívül más akkor talán megéri. Viszont ez a 165K horribilis ár érte, ha még azt is hozzávesszük hogy a játékok mennyibe kerülnek hozzá, akkor kész anyagi csőd. Erős közepes PC kapható ennyiért, amin azért már játszani is lehet normálisan. De majd a fanok úgyis megveszik.... -
Fre576 #46 Teljesen igazad van !!! -
Loverman #45 :) -
Loverman #44 áhh.... -
#43 Sajnálatosan látom azt a negatív hullámot ebben a cikkben is, amivel a média jobb híjján önmagát ingerli. Kevés az info a PS3-ról és most úgy tűnik, ezt ilyen kreált álinfókkal igyekszik kitölteni az űrt.
A PS3 nagy: hát kérem tessék szépen az X360 mellé rakni azt a nem szabványos falazó téglát, amit bónusznak adnak a géphez! Ami ugye arra jó, hogy 3 sör után jól elessünk benne, aztán meg a fájós lábújjunkat melengessük rajta.
Ja és ez az a tápegység ami, a PS3-ba beépítésre került. Bocs!;)
Melegedés: nos kérem van különbség melegedés és túlmelegedés között. Az első a PS3-ra jellemző, a második meg monnyuk egy túlhajtott PC-re, vagy éppen az X-nél széria meghibásodási ok.
Játékok: hát ugye kinek a pap, kinek a paplan. Grafika ide grafika oda, nekem a PS-en is a Disruptor volt a lődöződök közt a kedvencem, szal az Insomniac új FPS-énél örömmel látom, hogy hasonló stílust folytat. Hozzá tenném, hogy a játék mélysége, nem biztos hogy 10 perc alatt előjön, lévén pl hogy minden pálya más, nem úgy mint 1-2 siker FPS-nél ugye.
Amúgy szerintem is elég lámerség leírni, hogy a F1-nél nincs törés, de ezért már megkapta a cikk írója a magáét.
Megéri nem éri: hát a PS3-at csak játék konzolként használni és így figyelembe venni, kb annyira trendi dolog mint ferrárit venni a bótba járásra.
A cikk sajnos jól mutatja, hogy a Sony elbaltázta a dolgot, nem először dob olyan igényes cuccost a piacra, amire egyszerűen nincs tömegigeny. Aminek kihasználására, az ecceri júzer eccerűen nem veszi a fáradtságot: BD film lejátszás, netezés, Linux OS telepítése, stb.
Nem véletlenül sikeres az I-pod shuffle, azon még kijelző sincs a hasonló árú mp3 lejátszóhoz képest, nehogy összezavarja a játékost. Pont a cikk írójához hasonló agykapacitású embereknek találták ki. Neki is valszeg tök mindegy, hogy annyi pénzért jobb minőséget is elvihetne;)))
Szal megéri nem éri: 170 ezer forintot játék gépre költeni szerintem is ökörség. De szerintem 70-et is az, amennyibe a Wii, vagy a X360 kerül. Konzolként én biztos nem adnék ki semmiért 30-nál többet, amennyibe pl a PS2-kerül. De ugye ez nem konzol, hanem többek között egy BD lejátszó, ami fele annyiba kerül, mint a legolcsóbb ilyen készülék a piacon.
Nem az a gond a cikkel, hogy szubjektív, hanem hogy a sajnos tendenciózusan megismétli azokat a negatív kényszerképzeteket, ami a PS3-mal kapcsolatban a médiában előfordul, anélkül, hogy valódi új infót tartalmazna.
Többet ért volna emellé a többé kevésbé negatív benyomás mellé, egy szintén szubjektívan, de pozítívat is berakni. -
#42 Az egyik ismerosom San Francisco-ban dolgozik a Havok-nak. Ok fejlesztik a legtobb uj jatek fizikai motorjat. Erdekes modon neki otthon nem XBox 360-ja van, hanem PS3-ja. :-)
Persze neki van arra is ralatasa, hogy a kozeljovoben kijovo jatekok milyen minoseguek lesznek. Lehet, hogy inkabb ez gyozte meg, mintsem a pillanatnyi valasztek. Mindenesetre a Motorstorm-ra nagyon buszke volt (mivel az is az o motorjukat hasznalja).
Szemelyes velemenyem szerint a Motorstorm annyira nem is nez ki jol, de valoban nagyon hangulatos es jol jatszhato. A 6axis controller szerintem ok. Mondjuk en sohasem voltam oda a rezgesert.
A GT HD viszont gyonyoru volt, de az iranyitasa kb egy 10 eves PC jatek szintjen van. Mondjuk ez inkabb csak egy technologiai demo.
Jelen pillanatban a PS3 legjobb resze megiscsak a Blu-ray lejatszo. Egy jo teven tenyleg eszmeletlenul jol neznek ki a filmek. Es 600 dollarert ez a legolcsobb BR lejatszo.
-
NYCBoy #41 Azt monnya má meg valaki, hogy mé baj az. hogy nagy meg nehéz? Tán csak nem tartani kell miközben jáccól? -
#40 pff azta ratyi menüt, mármint nem ratyi, csak nem a psp-t kellett volna kopyzni... -
Indigo #39 Szerintem érdemes elolvasni ezt a cikket is: http://www.pcdome.hu/article.php?id=1985
Ez kevésbé amatőr munka, és sokkal objektívebben szubjektív :) -
zsozsa #38 A srác, aki hozta a cuccot, nem Sony-s volt, hanem csak egy külső cég embere, akiket a Sony bízott meg. Bár a srácnak való igaz, ps2-je volt, egyetlen db. Fifa 07-tel, ahogy elmondta... De ez csak véletlen. -
zsozsa #37 Akartam egy-két hsz-re reagáni, de inkább bekopizom ide azt a kis szösszenetet, amit a géppel való személyes találkozás után írtam és több fórumba is betettem.
Ja, és ami benne van, az nem városi legenda..
" Minap rész vettem egy megnyerhető 5 órás ps3 partin. Főként, hogy nálam tartottuk.
Gyorsban leírom a tapasztaltakat, hátha még valakit érdekel, bár ezt már megtették egypáran.
A gép:
Nem olyan nagy, mint vártuk. Szép, dizájnos, könnyen ujjlenyomatos lesz, halk, jön belőle a hő, de kb.harmadannyira csak, mint az x-ből. És jó nehéz. Persze ez kit érdekel.
Az öt órás nyúzás alatt nem fagyott le.
A kontroller:
Van vagy 20 gramm, elég gagyi érzetet ad. Nagyon hiányzik a rumbel, főleg, hogy autós gámák voltak és ugye egy fps. Mindegyikben hozzászokott már az ember a kontroller visszajelzéseihez. A dizájn és ergonómia (szerintem a hiánya) ugye, ugyanaz, mint volt. Nekem továbbra sem fekszik ez fajta analóg elrendezés. Továbbra is domború, ahelyett, hogy logikusan homorú lenne az analóg karok teteje, de mintha jobb lenne a karok ellenállása. A ravasz szerű r2 és l2 azért fejlődésnek mondható, bár nem tudom miért nem ravaszt formáz, pont le tud csúszni az ember ujja róla, ha behúzza.
A menü:
Nekem kicsit puritán, de mondhatni high-tech benyomást kelt, jól szervezett, átlátható.
Sixaxist majdnem kihagytam (pont az innovációt!! )
Jó buli, röhögtünk egymáson sokat, de szerintem inkább csak a parti fíling fokozására jó, egy idő után mindenki visszatért normál módba. És inkább a rumble...
Játékok: (Ennyi idő alatt elmélyülni nem lehetett, úgyhogy leginkább csak a grafról nyilatkoznék, egyébként „csak” 720p-s tévét hoztak.Ja, meg a hangulatról, ami ennyi idő alatt átjött a játékokból, ha átjött.)
F1: Minden gyönyörű benne, kivéve a belső nézet (ja és a bokszkiállás, de azt most élőben nem láttuk). Azt, mintha a ps2-es verzióból emelték volna át. Megvan az igazi F1 hangulata. Eső effekt brutál. Autók karrier módban törnek ezerrel. Ezt sajnálom, hogy nem jön x-re.
Resistance: Hatalmas csalódás. Übergagyi. Nem értem, egyes helyeken, hogy emlegethették együtt a Gears of War-ral, nem egy osztályban játszanak. A graf. max. CoD2-3 szintű, azoknak a hangulata nélkül. Az ellenfelek ostobán néznek ki (Amennyit láttam belőlük). Mintha humanoid lények hátába belek.rtak volna egy ház nélküli pc-t… Egy nagy egyvelegnek tűnt a játék, különösebben megfogni képes hangulat nélkül. Kb. 15 perc után repült a gépből. 10 emberből nem akarta senki se tovább nézegetni.
Genji: Ezt viszont nem értem miért húzták le mindenhol. Gyönyörű szép játék, aki szereti ezt az állandó hentet és japcsi stílust, az szerintem nem csalódik. Nekem ez egy nagyon összerakott játéknak tűnt. Az elején van egy égő épület, hát ott a tűz valami eszméletlen, talán az eddigi legjobb amit láttam.
Motorstorm: Erre volt persze mindenki igazán kíváncsi. Nem csalódtunk. Nekem nagyon bejött. Brutálisan szép graf, zúzós zenék, atom fizika, hangulat a plafonon, tömény élvezet.
Ki akartuk próbálni online is, de valami gáz volt a bejelentkezéssel. Pedig regeltünk, ahogy kell. Hát ezt nyomtuk leginkább a partin.
Ha már volt net és ps3, akkor gyorsan kipróbáltuk a böngészőt is, jól működött, persze joy-al egy szenvedés. Megnéztük a ps store-t, lehúztuk a GT HD-t is, ha már itt volt a lehetőség.
Igen, gyönyörű szép volt, ahogy vártuk, gyorsan kilockoltuk az összes kocsit, a végén a Ferrarival.
Ezek történtek a nappaliban. De előfordult a partin, hogy egyetlen ember maradt a nappaliban a ps mellett, a többiek a hálóban voltak, ahol fel van állítva a 360-am a samu hd-mmel és ott tobzódtak a GoW-al, Lost planettel, meg még két fociőrült a PES 6-tal is. Ja és a srác is aki hozta a ps cuccost, elkönyörögte a joy-t, hogy hadd próbálja már ki a Gears-t. A végén mondta, hogy ez nem szokványos parti volt, nemigen fordult még elő, hogy otthagyják a ps3-at. Máshol talán nem volt ott a rivális gép… Meg itt azért csak 28-35 éves emberek voltak, akik már nem alélnak el attól, hogyha kiejti valaki a száján azt, hogy „Playstation”.
Összvélemény az volt, hogy a gép maga nagyon zsír, de a játékok még nem ütnek, egyedül a Motorstorm, ami „must have” cím. És az az egy srác, aki leginkább ps fan és mindenképpen vesz ps3-at, ő is azt mondta, hogy inkább még vár vele. Addig, amíg lesz több értelmes cím és talán az ára is lemegy kicsit, addig ellesz a ps2-vel. Nem ő volt az egyetlen eredetileg ps-es emberke, de az egyikük már bevásárolt 360-al, egy harmadik meg erősen tervezi és a látottak alapján sem tervez mást..
Nagy véleménykülönbségek nem voltak köztünk, talán csak kontroller ügyben (aki ős ps-es volt, neki nyilván bejött, kivéve a rumble hiánya)
Hát ennyi volt. Mindenesetre olyat játékszempontból nem láttam-láttunk, amit a 360 ne tudna.
Meglátjuk, mit hoz a jövő…"