• kvp
    #15
    ""Persze nemcsak ezért fontosak ezek a kártyák, hanem, mert így információk nyerhetők ki a vásárlók szokásaira vonatkozóan"
    Itt a lényeg. Azután jönnek a személyre szabott reklámok, stb, meg jól nyomonkövethető lesz merre jártál mit csináltál stb, nagy testvér figyel téged."

    Ez errol is szol. Meg arrol hogy a legtobb ember lusta es ezt a kartyat nem kell elovenni, mivel radios (rfid) rendszeru. Innentol eleg atsetalni a leolvaso kapun hogy fizessunk. Sok japan mobilban van rfid chip, es belemasolhato barmilyen kartya. Ennek az az elonye, hogy a mobiltelefon nyitja mind a buszajtot mind a lakasajtot. :-)

    Adatvedelmi szempontbol innentol az adatvedelem nem letezik, eddig csak a mobilszolgaltatok, tehat az allam tudta merre jarunk. Ahol ezt bevezetik, onnantol minden szolgaltato ceg ismerni fogja a mozgasunkat. A rendszert letiltani nem lehet, tehat ha valaki nem hasznalja, akkor nem fog tudni sem kozlekedni sem vasarolni, es egy ido utan valoszinuleg kulfoldinek vagy terroristanak fogjak nezni.

    ps: Remelhetoleg a sony ezt a rendszert nem szurja ugy el mint a konzolhaborut. :-)
    http://en.wikipedia.org/wiki/FeliCa