• Penge4
    #62
    "úgyhogy ha a webfejlesztő nem igazodik hozzá (és rajta keresztül a szabványt nem 100%-ban támogató browseréhez), akkor biz' hamar lehúzhatja a rolót."

    Hát nem tudom, én úgy vagyok ezekkel a dolgokkal, hogy ha egy oldal nem megy normálisan Operával, akkor szitkozódok magamban egy sort, aztán ha nem találok normális alternatívát az adott oldalra, akkor felmegyek Firefox-szal. Ha azzal sem megy normálisan, akkor megnézem, IE-vel csak a kíváncsiság kedvért, hogy alapból szarul lett írva az oldal, vagy csak IE-re van optimalizálva, ha utóbbi, na akkor mondom, hogy kapja be a webfejlesztő és nem foglalkozok az oldallal.
    De fordítva már más a helyzet, azért is, mert az egyszeri user általában felmegy IE-vel, ahol is meglát egy kiírást valahol, hogy sorry, de az oldal W3C szabvány szerint íródott, tehát válassz a következő böngészők közül: Opera, Firefox, Mozilla, Konqueror, Safari...stb (linkekkel együtt persze, mert lehet, hogy azt se tudja mi az a Google). Ekkor csak talál magának ezek közül olyat, ami megfelel az igényeihez. Az IE az egyetlen, ami nem követi a szabványokat. Fordítva már nagyobb kényszert jelent, hogy csak egy bizonyos böngészővel megy és semmi szabvány...