• AgentKis
    Mi a helyzet azzal a laptoppal amit irodában használnak wördre? Én nem vettem észre, hogy az élettartamával probléma lenne. Már a procinak.

A laptopokban lévő merevlemezvezérlők rém lassúak ez tény. Szerintem az álag felhasználónak bőven elég lenne egy mobil proci teljesítménye. Sok dologra nekem magamnak is. Azzal is egyetértek, hogy asztalon hasznáva ne kapcsolgassa ki egyes részeit, és ne menjen vissza kisebb órajelre, de azzal nem értek egyet, hogy egy asztali gép procijának 110 wattot kell fogyasztania, amikor ugyanez a számítási teljesítmény igenis megoldható jóval kevesebből. Vagy ha nem is ugyanez, de mondjuk a 70%-a igen. Namost én ezeket a procikat hiányolom a piacról. A tecnológia pedig meglenne ezért mondogatom a mobil procikat, nem lenne baj, ha lga775-ös, csak ne zabáljon annyit. Passzív hűtéses gépekkel kellene dolgoznunk az aktív hűtés szerintem pazarlás, mind a teljesítménnyel mind pedig a karbantartással.

Még annyit ehhez, hogy videókártyából egyszer vettem aktív hűtésűt az egy TNT2-es volt. Annyit szoptam a ventilátorával, hogy elhatároztam nekem csak passzív hűtős kártyám lesz, még ha 1, 1,5 évvel le is maradok a Hightechtől akkor is. Ezt akarnám procival is.