• Magiszter
    Sziasztok!

No végig játszottam a játékoté s ezzel kapcsolatban írnék egy rövid szösszenetet. Vigyázat szpoilert tartalmazhat!
    Mikor a játék elején bejött az intró és megláttam azokat a fura lényeket, amik egy elfuserált cirkuszi rongybaba mintájára készültek néztem egy nagyot "Ez meg mi a fene?" felkiáltással és lefele gőrbülő szájszeglettel néztem tovább. Aztán rájöttem hogy az aláfestő zene fantasztikusan illik az egész szituációhoz és a megvalósítás ahogy Néró kúzd azokkal az izékkel igen csak látványos. Folyt tovább a bejátszás és már kezdtem beleélni magam, hogy egy filmet nézek végig, nem is egy játékot. Aztán az az epikus csata Dante és Néró között, rögtön az elején... Nem győztem tátani a szám. El is telt vagy egy perc mikor ráeszméltem hogy már enyém az irányítás. Sajnos gémpad nem lévén a kézkitekerős, végtagelgémberítős, csuklómegfájtdítós billentyűzetet használhattam. Azonban a csaták és az átvezetők fílmszerűsége elvonta a figyelmemet. Hamar azon kaptam magam hogy már jócskán elmúlt éjfél és én még mindig játszok "Na még egy pályát, na mégy egy pályát..." és nem tudom letenni. Persze a fáradtság győzött, de másnap amint felkeltem rögtön rányomtam a Power-RunDMC4 gombra. Miután végig vittem nem győztem csodálkozni hogy a.)Milyen jó volt, b.) Mennyire lekötött. Meg kell mondjam az utóbbi években nem volt olyan játék ami ennyire lekötött volna és ennyire élveztem volna. Annyira hogy még be is rendeltem hozzá egy Gémpadot, hogy azzal tolhassam végi újra. Egyszerűen nagyszerű ez a játék.

Grafika: Pompás, mesés, csodás. Fantasztikus munkát végeztek a készítők, és az átvezetők is mesésen kidolgozottak. A helyszínek változatosak és részletgazdagok, bár negatívumkét annyit hoznék fel hogy néhány hely eléggé labirintusszerű lett.

Hangok: A zene tökéletes harmóniában áll a játékmenettel. Kemény ahol annak kell lennie, lágy ahol éppen azt várná az ember.

Játszhatóság: No ez az a faktor ami számomra a maximális értéket képviseli. Mint fentebb említettem, ennyire már régen élveztem egy játékot.

Irányíthatóság: Itt azért már van egy kis bibi, ugyanis billentyűzettel eléggé nehézkes a dolog, de szokható. Azonban 2-3 óránként ajánlatos tornagyakorlatokat végezni hogy a csuklóban és az ujjakban hejre álljanak a dolgok

Történet: Mivel az előző részekhet nem volt szerencsém (bár ezek után a 3-at beszerzem az tuti), ezért nem értettem 1-2 dolgot teljesen, de még így is izgalmas, fordulatos a történet.

Nálam könnyedén elérte a 10/10-es értéket. Fantasztikus játék amit mindenkinek tudok ajánlani akik szeretik a stílust.

u.i: Helyesirási hibákért, elgépelésért elnézést kérek. Kapkodva írtam meló helyről és nem néztem át.