Kőkemény realizmus, megalkuvást nem ismerő hitelesség - minden idők legerőteljesebb rendőrségi sorozata!
  • stargatelost
    #41
    Na végignéztem...

    Azt hittem a király negyedik évad után egy újabb jó kis évadot kapunk... tévedtem... A fókusz most a baltimore-i újságírásra ment, és unalmasabb nem is lehetett volna...Főleg az elején. De ami kiverte a biztosítékot nálam, az McNulty és Lester egyre gyűrűződő hazugsághálója a hajléktalan gyilkosságokkal. Egyszerűen undorító volt, hogy egy hazugságra épült ügyet kellett végignéznünk, ami nem vezet sehová, mert nincs gyilkos. De maga az, hogy ilyenre vetemedjenek, és részről részre fokozzák, és mindenkit hülyítsenek (városi vezetés, újságírók), egyszerűen dühítő, és kritikán aluli volt. Tök mindegy, miért csinálták, hogy zárták le, mi lett a végkicsengés, azok a részek, amíg ment az egész, és építették a hazugságot, minősíthetetlenek. Szerintem.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Omar meg... ütött, meglepő volt, váratlan. Megértem ezt a lépést, de mégis... azért gondolom a legtöbb embernek a kedvenc karaktere volt, kaphatott volna többet.


    Legjobb karakterek: Omar, Bubbles, Bodie, Chris és Snoop, valamint Marlo, és Stringer Bell is jó játékosok voltak. (Zsarukat, felsőbb köröket, politikusokat egyáltalán nem sikerült megkedveltetnie velem a sorozatnak)

    Első évad: egy nagyon hosszúra nyúlt, unalmas, nem igazán érdekes alapozás.
    Második évad: egy teljesen érdektelen, ugyancsak unalmas kikötős szál. Nagyon félrement ez az évad.
    Harmadik évad: Hamsterdam és a leszámolás felhúzta, ezek jók voltak.
    Negyedik évad: a legjobb évad, már leírtam miért.
    Ötödik évad: unalmas újságírói szál, a hazugságra felépített dühítő szál.

    Ettől függetlenül egy jó dara volt, be kellett pótolnom mindenképp, és elismerem a sorozat erényeit, de egyáltalán nem lett kedvenc.