Kőkemény realizmus, megalkuvást nem ismerő hitelesség - minden idők legerőteljesebb rendőrségi sorozata!
  • stargatelost
    The Wire dara megy most nálam, elsőre. Negyedik évadot kezdtem ma, de muszáj kiírnom magamból pár dolgot. Nem ilyenre számítottam, az egyszer biztos. Azt nem vitatom, hogy jól meg van írva, de se nem érdekes, se nem izgalmas. Csak mennek az események, minden szálat látunk, semmi meglepőt nem húznak. Ha mégis jön egy durvulás, már annyira eluntattak, hogy nem tud felcsigázni. Nyögvenyelős na. Főleg az első két évad. Hiányzik belőle valami különleges, sima beállításokkal dolgozik, állókamerák, nulla zene.

Azt el tudom hinni, hogy így zajlik egy igazi nyomozás is, hogy ilyen lassú, meg csak lehallgatnak, de nem gondoltam volna, hogy ezt így be is mutatják. Nem jó szerintem, hogy ennyire sokat látunk mindenkiből, a ranglétra legfelsőbb szintjeit is folyton mutogatják, politikát is belekevernek. Sok az a nettó egy óra is az epizódokra.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A második évados kikötői baromkodás például totál felesleges volt, akkor már inkább a bandák. Szerencsére a harmadik évados Hamsterdam szál végre érdekes volt, és Stringer Bell kicsinálása is igencsak faszára sikerült a csokornyakkendős és Omar összetársulása miatt :) Meg most megy a sulis szál Prezzel, és az jutott eszembe, hogy miért nem csinált még senki egy Oz-szerű sorozatot, ami ilyen feka gettó suliban játszódik? Kurva jó lehetne az is.

Azt is ki merem jelenteni, hogy a The Shield és a Southland ezerszer jobb volt. Reálisnak reális a The Wire, azt nem vitatom. De a Southland fényévekkel jobban megoldotta a szintén nulla zene, utca mocska dolgokat. Ott volt feszültség, izgalom, bármi megtörténhetett. Itt meg szinte mindent felvezetnek, és nem húznak váratlant. Korai HBO gyermek volt az Oz is, hasonlóan téblábolós nettó egy óra epizódokkal, de ott különleges volt a narrálás, vágóképek, egy helyszín, saját szabályok.

Na de félreértés ne essék, nem lehúzni akarom a sorozatot, látom, hogy ez egy 10/10-es cucc, tele kiváló színészekkel és karakterekkel, és vannak remek pillanatai is, de nekem ez már kevés sajnos a The Shield, Southland, Oz után...