Miért pont így és erre...
-
"Na most hogy szépen beláttad semmilyen értelemben vett véletlen nem létezik a valóságban"
Nem láttam be semmi ilyet. Az alap, hogy amiről beszéltünk itt, vulkánkitörés, evolúció, labda véletlenszerűen valahova esése: nem véletlen (matematikailag leírva lehet véletlen esemény, valóságban nem véletlen).
Az meg egy állítás, hogy véletlen egyáltalán nem létezik, ez viszont kizárja a szabad akaratot, teremtést is (mindig az történik, aminek a fizikai-kémiai törvények szerint kell az előzmények után).
"remélem eljutsz odáig is hogy nem találsz ki olyan fogalmakat mint véletlenszerű mert abban sem létezik a véletlen."
Ennek nincs értelme, amit írtál. Nyilván nem én találtam ki a véletlenszerűt, lehet, hogy te még nem találkoztál vele (nem ártana tudományos cikkeket is olvasni). És igen, az lényegében pont az ellentéte a véletlennek, mert nem véletlen, csak úgy tűnik, mintha az lenne.
"Te mégis a valóságban nem létező véletlen fogalmával érvelsz a szerinted valóságos evolúcióképződés kapcsán . "
Ez nem az evolúciós folyamat melletti érvelés. Csak próbálom elmagyarázni, hogy miről szól az evolúció, tisztázni egy lényeges kérdést, hogy az evolúció miért véletlenszerű, és nem véletlen.
"Az érvelésed akkor lenne helytálló ha az evo egy matematikai fogalmi körbe tartozna."
Pont nem. Bár nem igazán értem, hogy ez mi, hogy "ha az evo egy matematikai fogalmi körbe tartozna"...