Miért pont így és erre...
  • strepsils
    Ennek se füle se farka.

"Véletlen akkor lenne, ha elengeded a labdát, és az elkezdene valamerre repülni, nincs oka, .... De van és mindjárt meg is cáfolod ... (például lefele a gravitáció miatt, kicsit oldalra, mert fújt a szél, stb.)..... Tehát ez volt az oka!

"Viszont, feldobod jó magasra, fúj a szél össze-vissza, valahova le fog esni, na ez véletlenszerű." Vagyis tök ugyan azt a példát elmondtad szerinted két különböző jelentésű szóra.

A kérdésem továbbra is miért különböztetsz meg két fajta véletlent ,mi az a szerű? Amikor magad sem tudol meghatározni olyan példát amiben ne lenne ok okozat.

"én biztos vagyok abban, hogy nincs véletlen, és szabad akarat sem"

Szerintem ne gondolkozz annyit mert rá megy az egészségedre ,én mindenesetre szabad akaratomból döntöttem el hogy megkérdezlek e és ha kihúzzák az ötösömet akkor az nem az okból történik hogy én megjátszottam hanem mert nélkülem is kihúzták volna csak akkor én nem találom el , az hogy eltaláltam csakis véletlen eset mert nem játszottam ki százmillió kombinációt az egyértelmű okozati összefüggéshez. A véletlenszerű okozati összefüggés meg nem értem miért szerű és mért nem csak simán véletlen ,de úgy látom te sem tudod megfogalmazni.