Miért pont így és erre...
-
steweee #9736 figyi, elmondom az én álláspontomat, és akkor ezentúl szeretném mellőzni az éles hangnemú vitát és egymás ilyenolyan minősítését, minthogy én is bele szoktam esni ebbe a hibába, mert a hétköznapjaim során elég sok debil emberrel találkozom akik kiábrándítóan hülyék bármihez is, de stabil véleményük azért mindenről van.
nem mindig szólnak az éles kritikáim az itteni fórumozóknak, hanem úgy általánosságban, de erre ügyelni fogok a későbbiekben, nem jó ha elduvrul a hangnem,mert én is múvelődni járok ide, és azokban a topicocban amik érdekelnek, nagyon sok hasznos anyagot találok amiket mások máshonnét szedtek össze
szóval azt nehéz lenne letagadni, hogy bármilyen ipari nagyvállalati tevékenység soxor káros hatással van a környezetre, ebből kifolyólag az emberi és állati élővilágra. rutinból hazudnak, eredményeket hamisítanak, vesztegetnek stb. mivel nagy pénzről van szó, sajnos soxor a felügyeleti szervek sem végzk megfelelően a munkájukat
folyamatát leírtam, és sok helyen találni erre bizonyítékot is. a múlt hibái nem jelentik automatikusan azt, hgoy ezek már nem történhetnek meg, szóval nem lehet annyival elintézni a dolgot hogy ááá, az régen volt de mostanra már másképpen van. ld fukushima, mert ott se számítottak rengésre és cunamira egyidőben, igaz ?
nem nyalok be automatikusan mindent, ezt azért nem értem miért gondolod, abban viszont igazad van, hogy még akkor is kritikus hangnemben vádolom a cégeket, ha arra azért megdönthetetlen bizonyítékom nincs hogy valóban környezetszennyező vagy káros tevékenységet folytatnak
mivel a profitérdekelt vállalatok alapvető célja a tevékenységük fenntartása, és ha az szennyező vagy káros akkor annak hatásainak az eltitkolása, ezért nem gondolom hogy téves az a lakossági hozzáállás, hogy mentegetőzzenek csak ők, és bizonyítsák az ártatlanságukat a civil támadások hatására, mintsem hanyagul, vagy közönyösen, vagy a buta reklámok és propaganda hatására megvezetetten elmenni vélt vagy valós problémák és veszélyek mellett. ez ilyen hozzáállásnak elég súlyos következményei vannak/voltak/lehetnek
ha a vállalatok hazudnak, ha a kormányok hazudnak, akkor az én álláspontom szerint a lakosság is nyíltan támadhatja őket még akkor is, ha nem feltétlenül igaz minden amivel megvádolják őket. ez egy ilyen játék. amíg valamire nincs egyértelmú bizonyíték, addig nyitottnak kell tekinteni a kérdést, akár élelmiszerek, akár védőoltások tekintetében, és majd az erőviszonyok alapján eldől illetve dől el hogy milyen jogszabályok lépnek életbe az adott országban a témával kapcsolatosan
sajnos van néhány résztvevő, akik nulla disztingváció mellett képesek bármit beirogatni, és az arra kapott válaszokra is hasonlóan szellemi tuskó módon ismét reagálni