Miért pont így és erre...
-
steweee #9691 amióta hazajöttem nem volt hozzá lelki erőm hogy visszaolvassak az evolúció topicba, de majd szánok rá időt
egyébként ott elterelődött az alapproblémáról a vita affelé, hogy vajon magyarországon kötelező (volt) e a védőoltás vagy sem. nos, a nemrég sebtiben hozott új törvényre azért volt szükség, mert valójában semmi nem tette kötelezővé ezt megelőzően a védőoltásokat, bárki bármit is állít
az egészségügyi törvény mindösszesen annyít ír, hogy a védőoltások tekintetében a szabályozást a miniszter hatáskörébe rendeli. tehát a TÖRVÉNY NEM ÍRJA ELŐ AZ OLTÁSOK KÖTELEZŐVÉ TÉTELÉT, hanem annak a szabályozási lehetőségét adja át egy alsóbbfokú szervnek, a minisztériumnak, aki rendeleteket alkot
ha valaki nem képes felfogni, hogy magyarország uniós csatlakozása után az uniós törvényi szabályozás előírja, hogy minden állapolgárnak joga van eldönteni a védőoltások tekintetében hogy kéri e vagy sem, illetve a gyermekeik részére is nekik, és nem az államnak van döntési joga, akkor az az egész jogrendszer múködéséből nem ért meg semmit.
mert egy miniszteri rendelet nem mondhat ellent egy uniós jogszabálynak. pont
persze a kúria ma kihirdetett ítélete alapján, miszerint a "devizahitelek" teljesen törvényesek és végrehajthatóak, nem is kell nagyon csodálkozni hogy ebben a szarkupacban amit kis hazánknak hívunk, vajon milyen is a jogrendszer és az igazságszolgáltatás. egy teljesen nyilvánvalóan "leleplezett", száz oldalról végigjárt, egyértelmúen csaló szerződésekről most az LB kimondta, hogy teljesen törvényes. kell ehhez kommentár ?
a védőoltások tekintetében, mivel én nem vagyok szakember csak közgazdaságilat közelítettem meg a dolgokat. HA van pozitív hatása a védőoltásoknak a betegségek leküzdése érdekében, akkor miért nem csak azokra adják amik valós és nagyszámú veszélyt jelentenek az adott ország populációjára ? inni, dohányozni, drogozni, egészségtelen életmódot folytatni, államilag támogatott és nem tiltott mérgező élelmiszereket enni inni nem tiltott, de furcs módon kurvára kell félni néhány szaros betegségtől, ami alig egy százalékát érintené a népességnek megbetegedés szempontjából, mármint akinél a szövődmények kihatnak majd a későbbiekben, mert a legtöbben a modern orvosi kezelés és jó táplálkozás hatására maguktól is meggyógyulnak belőle ?
megadom a választ is. nem összeesküvéselmélet, ahogyan a nyugdíjkorhatárt is globális versenypiaci szempontok miatt emelik, ugyanúgy nem érdeke a pénhatalmi elitnek hogy a szociális kiadások emelkedjenek az életkor növekedésével. vagyis az oltásokkal (nem mindegyikkel) olyan negatív biológiai változások létrehozása a cél, amellyel idősebb korban hamarabb bekövetkezik a halálozás, így a nyugdíjban töltött évek rövidülni fognak