Miért pont így és erre...
-
steweee #9672 úgy túnik számomra, hogy folyamatosan ugyanazok a dolgok térnek vissza a topicba. én már ugye megkövettem bizonyos dolgokban magamat, szerintem nem helyes, ha valaki úgy alapvetően kételkedik a tudományban
azért a tudósok döntő többsége elhivatott ember, aki rengeteg munkaórát, energiát és áldozatot hoz azért,hogy kiderítsen valamit, rájöjjön valamire ami korábban sötét folt volt, vagy éppen pontosításra szorult
ez elvitathatatlan
az más kérdés, hogy vannak olyan dolgok, amit a tudomány amolyan tudományos feltételezésként, a korábbi tapasztalatok és eredmények alapján mint eredményt megelőlegez, vagy éppen a sötét foltokat ezekre alapozva tölti ki és magyarázza
ez ugye a tudományos hipotézis, ahogy azt nekem itt szépen ki is fejtette valaki, talán zéró úr, és igazából sztem is helyes ez az eljárás
ámde amivel nem értek és soha nem is fogok egyetérteni az az, hogy a hipotéziseket úgy kezelik, mintha az biztosan a valóság lenne, aztán ahogy felgyorsultak az események az utóbbi évszázadban, folyamatosan jönnek a nagy pofáraesések, valójában ott tartunk, hogy annyira rohadtul sokmindent át kell értékelni mondjuk a történelemben, vagy a természettudományokban, hogy elég nehéz lenne kijelenteni azt, hogy így vagy úgy volt, természetesen az egyértelmúen bizonyítható tényeken kívül, azokat kár is lenne cáfolni csak mert jólesik
és a tudományos társadalomnak van egy olyan vezető rétege, akik a politikai elvárásoknak megfelelni akarva, anyagi és egyéb érdekből vezérelve szándékosan a már megdőlt, megcáfolt, a hivatalos álláspontot bebizonyítottan felülbíráló tények ellenére sem hajnaldóak változtatni az általánosan "elfogadott" és oktatott álláspontjukon
ez ellen küzdeni kell, de azért ez nem azt kellene hogy jelentse bárki számára, hgoy az egész tudomány egy hülyeség, és szándékosan hazudnak a társadalomnak a szabadkőmúvesség utasítására :)