Miért pont így és erre...
  • Balumann
    Mégegyszer megpróbálom ezt is, kicsit másképpen elmagyarázni, bár már nem látok reményt rá, hogy valaha is meg akarod érteni.

Mindkét idézet azt mondja, hogy saját életedből vissza tudsz emlékezni dolgokra, élményekre (ez igazolható), de ez csak részben a valóság, a többi a további tapasztalatok, emlékek/emléktöredékek és a fantázia által kiegészített saját valóság (ez nagyobb mértékben igaz az elvileg előző élet emlékeire, igazából emiatt idéztem ki az eredeti szövegből ezeket, elsősorban arról szól, de természetesen a sajátra is).
    És egyik mondat sem jelenti az ellenkezőjét, csak értelmezni kellene a többi mondat alapján, hogy mit ért - például valóság, saját valósága alatt, illetve mit ért azon mondat alatt.

"Ahhoz képest tegnap este még érvként hoztad fel hogy ez a mondat "nem jelenti azt hogy mindenre vissza tudok emlékezni"
    És most szépen beismered hogy ez nem lehet érv mert nem is volt meghatározva a mondatban ,csak te költötted hozzá.
    Űgyes szépen fejlődsz csak ehez kell az én oktatásom is"

Nem ismertem be semmit (eddig sem mondtam mást), ez már megint a te saját világod. Csak azt mondtam, hogy nem azt jelenti a mondat, hogy mindent vissza tudsz idézni. És nem hozzáköltöttem, hanem ebből az egy mondatból nem derül ki, a teljes szövegből igen.
    A te butításod meg tudod kinek kell, csak sajálni tudom, ha valakinek tőled kell tanulnia.