Miért pont így és erre...
-
" de képzeld az "ilyen" nélkül is fogtam hogy mire célzol ,arra hogy amit én mondok az csalás most meg ahelyett hogy csöndbe maradnál még fel is vállalod hogy te valóban megkülönböztetsz két féle lelkiismeretes munkát"
A csalás is egy opció, de itt egyáltalán nem csak csalásról, az eredmények hamisításáról van szó. Egyszerűen ez a módszer akármilyen lelkiismeretesen is végzed, nem elegendő ahhoz, hogy el tudd dönteni, tényleg az előző életedből való emlékek-e. Erre nagyon jó példa van az egyik idézetben (ezért is linkeltem).
Ha valaki felvenné az egész életedet filmre, az összes információt amit hallottál akár barátaidtól, rokonaidtól, és végig tudnád nézni, hogy valóban nem tudhattál/hallhattál azokról, amiket felidéztél "előző életedből", mégis elegendő információt mondtál el róla, amivel kizárhat annak a valószínűsége, hogy te ezt kitaláltad és pont eltaláltad, akkor lehetne ezzel a módszerrel igazolni.
Így viszont, hogy a kutatások egy részében egyértelműen meg lehet találni az emlékek forrását, ráadásul az agyról való ismereteink szerint sem lehetséges, csak a buták hiszik el, hogy az tényleg lehetséges (és sajnos sokan meg is élnek belőle).