Miért pont így és erre...
  • Katalizátor
    Jujj de aranyos!

Először is nem "értelmetlen zagyvaság", hanem te nem érted! Ha odajön hozzám egy külföldi és elkezd nekem spanyolul vakerálni, nem szólom le, hogy összezagyvál mindenfélét, hanem tisztában vagyok azzal, hogy ÉN NEM ÉRTEM, amit mond!
    De persze kezdjük csak az első mondattal, hisz a többire minek is reagálni:

"A bizonyítékai aktuálisak, tehát megdönthetőek, vagy sem! "

Aktuális: jelen időben létező, nem feltétlenül végleges állapot

Szerintem ezzel az egy szóval ki is merítettük a számodra értelmezhetetlen zagyvaságot. No de mit is jelent ez pontosan? Leírok pár példát:

Odamegyek hozzád és azt mondom:
    "Figyu bebizonyítom, hogy a gravitáció létezik!"
    Ehhez nincs is más dolgom, mint két tömeggel rendelkező testtel bemutatnom neked a működését. Az egyik legyen mondjuk egy üres sörös üveg, amit ki kellett igyak, mert fárasztasz. A másik legyen egy sokkal nagyobb tömeggel rendelkező test, amit legegyszerűbb A Föld nevű bolygóval szimbolizálni, márha elfogadod, hogy a Föld egy nagy tömeggel rendelkező bolygó. A sörös üveg, az általános iskolában tanult saccperkábé 9,81 m/s2 gyorsulással fog a Föld nevű bolygó felé közelíteni, mígnem a "hatás-ellenhatás" elvével élve mindkettő ugyanakkora ütközést fog elszenvedni, elosztva persze az egész tömegre, ha nem vesszük figyelembe az anyagok összetételét, sűrűségét, aktuális helyét. Tekintsünk most el ettől az egyszerűség kedvéért! Tehát a bizonyítékom sikeres!

Ez volt aktuális a MÚLTBAN! Jelenleg sincs fogalmunk arról, hogyan is működik a gravitáció, hiába is tudjuk BIZONYÍTANI!

Másik példa, ami talán még ősibb: A Nap!
    Hadd ne hozzak fel evolúciós példát, mert még a végén nevetség tárgyává tenném magam, de szerintem az "egyszerűbb" élőlények is tisztában vannak avval, hogy a Nap, ha épp fent van az égen, meleget ad. Ezt a múltban is megtapasztalták és szerették is érte, végülis innen ered életünk energiájának forrása. Ez BIZONYÍTOTT, a Nap meleget sugároz.
    Mégis szerinted mennyire volt tudásuk a régieknek megfejteni azt, hogyan is adja a meleget a Nap? Tisztában voltak-e a fúzió fogalmával?
    A válasz NEM! A tömeg-energia ekvivalencia fogalmával meg pláne nem!

Na ezalatt értettem az "aktuális" bizonyítékokat, mert te beleköthetsz bármibe is, ha fogalmad sincs arról mekkora áldozat, munka, fejlődés áll egy-egy tudományos hipotézis-felfedezés mögött. Olyan munkák ezek, amikre egyes emberek az életüket áldozták fel, te meg csak pötyögsz a gép mögött (amit kinek is köszönhetsz?) és képesek vagytok "megváltani" a világot, mert ti épp úgy gondoljátok, hogy a dolgok azok, amik szerintünk KÉNE, hogy legyen.

Csakhogy itt hiába kapálóztok!

Ahogy Philip K. Dick mondta:

A valóság nem szűnik meg létezni csak azért, mert te nem hiszel benne.