Miért pont így és erre...
  • strepsils
    EPRsze hogy nincs türelmed magyarázni mert úgy pofára estél mint annak rendje és módja ,ilyenkor jön a terelő duma amivel nyugtatod a kis lényedet de közben tudod hogy kár volt belepofázni ebbe a vitámba is neked mint kívülállónak.

Ha meg beugatsz valamit pl hogy "felodható az EPR paradox" akkor az a minimum ha magadtól nem tudod elmagyarázni ,belinkelsz egy olyat ahol névvel címmel le van írva kik és hogyan oldják fel.

De te olyan szánalmas kis bohóc vagy hogy egy wikipédiás vackot linkelsz ahol nem hogy a te állításod írják le hanem az én állításaimat gratulálok te marha.

És nem akarod '''''elmaagyarázni'''''? Na ugye ez az évszázad vicce volt ,előbb talán el kéne olvasnod és meg kéne értened azt amibe beleugatsz.
    A wikipédiára rohangálástól nem leszel okosabb ,én ELTE s fizikus írásából idéztem a Bell egyenlőtlenséget és a rejtett változók lehetetlenségét amit Neumann J is megírt de te azért csak mondogasd a magadét.

"A Bell-féle helyzetben a kauzalitás egyenes irányú típusa ki van zárva, mert a mérések között nincs fizikai kapcsolat. De a kauzális villa is ki van zárva, mert ha a szétrepülő rendszerek bármilyen módon hordoznák az A fizikai mennyiség eredeti értékét, akkor az egyenlőtlenség mindig teljesülne. Ugyanakkor tapasztalati tény, hogy a bal- és jobboldalon elvégzett mérések között van összefüggés, mert ha a mérési irányokat párhuzamosra állítjuk, a kettőben kapott eredmény pont egymás tükörképe lesz. Itt tehát olyan összefüggés érvényesül, amely ok-okozati alapon nem értelmezhető, más szóval, amelynek értelmezésére nincs oksági kategóriánk. Ezt nevezi Hraskó Péter kategoriális elégtelenségnek, ami ugyan elég rondán hangzik, de a helyzetet körülbelül a legreálisabban jellemzi."