Miért pont így és erre...
  • e57
    "Egyezzünk ki abban, hogy szerinted a teremtés az Isten műve"

Nem!!! Szerintem elég sokszor leírtam (legutóbb 30 perccel ezelőtt), hogy szerintem isten nem egy konkrét személy, hanem a teremtésnek a legjobb megnyilvánulása, tehát egy minőség!
    Én nem tudom, hogy ezen mit nem lehet érteni, de akkor álljunk meg itt, és beszéljük meg, mert amíg ez nem tiszta neked, egyszerűen nem tudunk tovább menni.

"szerintem pedig az általad teremtésnek nevezett folyamat a Természet műve. Ha te a Természetet Istennek nevezed, az te dolgod."

Igen ebben van igazság. A természet részeit a teremtés hozta létre, de ők maguk is befolyásolják a teremtést. Természetesen maga az ember is. Ezért van az, hogy a természeti népeknél szinte minden körülöttük lévő dolognak van isteni attribútuma.

Akkor most egy kísérlet:
    A természet részeit a teremtés hozta létre, de ők maguk is befolyásolják a teremtést.

a teremtés szót kicserélem evolúcióra.

A természet részeit az evolúció hozta létre, de ők maguk is befolyásolják az evolúciót.

Szerintem így is értelmes, bár a második esetben kitétel, hogy csak élőlényekről lehet szó. Ilyen értelemben a teremtés valójában szélesebb körű fogalom, mint az evolúció.