Miért pont így és erre...
  • e57
    "A tudósok egyenlőre hitelt bizonyítóan még nem találták meg az élet keletkezésének mikéntjét. Vagyis a legeslegelső életnek nevezhető valamit, valakit."

Nem tudjuk hogy keletkezett. Közülünk senki nem volt ott.

"Én nem hiszek a teremtésben, így az Istenben sem, viszont az evolúciót vallom. Vagyis egy egy hívő ember is hihet az evoban, hiszen a teremtés nem zárja ki az evolúciót."

Neked valamikor valaki biztos azt hazudta, hogy a teremtés azt jelenti, hogy valamikor valaki csettintett, és menetkészen megjelent a világ. Na, ez tényleg elég valószínűtlen. Ahogy írtam, a teremtés az egy folyamat. Valamikor kezdődött, és még most is tart. Pont mint az evolúció, nem? Időnként létrehoz állapotokat, de azért nem áll meg, hanem továbbindul, és létrehoz egy másik állapotot. Az evolúció nem ilyen? Szerintem de.
    Isten nem egy bizonyos személy, hanem minőség. Így teljesen mindegy, hogy hiszel-e "benne" vagy sem. Nem hiszel benne, az kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy nem hiszel abban, hogy létezik a bölcs.

"A katalikus egyház feje is kijelentette, hogy az evolúció lehetséges alternatíva, de teremtés nem vitatható."

Hogy a pápa mit gondol az evolúcióról, legyen a magánügye. Az meg, hogy mi mit gondolunk róla, meg a mi magánügyünk. Nem? :)