Miért pont így és erre...
  • Balumann
    "Hát beszarok rajtatok ,te is végeztél agykontrolt még valaki?
    Kicsit kezd ellentmodásossá válni ez a nagy szkeptikus megmondom."

Tanfolyamot nem végeztem, könyv és letöltött hanganyag alapján gyakoroltam, szerettem volna - illetve még most is szeretnék tanfolyamot elvégezni, csak túl drága, most meg már időm sincs rá.
    Egyébként már írtam ebben a csoportban is, hogy korábban én sem vetettem el az eféle áltudományos, mesés dolgokat (az evolúcióval szemben is érveltem sokáig, földönkívüliek létezése és lélekvándorlás mellett is).
    Nincs ebben semmi ellentmondás, egyszerűen tanulni kell és kicsit szkeptikusabban gondolkodni, és rájössz, miért nem szabad bekajálni az ilyesmit.

"Szóval mostmár beismered hogy jelen életedben objektíven vissza tudsz emlékezni mert bizonyítható.
    Tehát működik az utazás."

Nem ismertem be ilyet, nem mondtam semmi olyat, amit eddig nem mondtam/gondoltam volna. Az agy több információt tárol el, mint amennyit rendes tudatállapotban elő tudsz hívni, de nem mindent. Hogy az előhozott emlékek mekkora része valódi, eltárolt emlék, és mekkora az, amit az agy hozott létre (ami megintcsak lehet, hogy tényleg úgy történt, lehet, hogy nem), azt nem fogod tudni objektíven teljes egészében leellenőrizni. Akárhányszor leírod, hogy lehet, NEM lehet. Ellenben az viszont bizonyítható, számtalanszor bizonyították, hogy sokszor nem valódi emlékekről van szó, eltér a valóságtól.
    Innentől kezdve teljesen fölösleges magyarázkodnod, mert nyilvánvaló, hogy nem igaz, amit te írsz, akár belátod, akár nem.
    Utazást a szó szerinti értelmében meg pláne nem ismertem be.

"A terápiás célú utazás eleve nem is vizsgálja hogy igaz vagy hamis (nincs is erőforrása hozzá),ebből hibásan levonni következtetést mégis te tudsz ,de kb ennyi várható el tőled."

Én azt a következtetést vontam le, hogy jórészük pontosan tudja, hogy az nem valódi "utazás", nem ellenőrizhető, és nem hülyítik az embereket ilyesmivel (főleg az előző életbe való visszautazásra gondolok). Szemben például ezekkel.