Miért pont így és erre...
  • czihaki
    #13244
    De visszatérve a tévhitektől és babonaság a realista szemlélethez az evolúcióhoz és revolúcióhoz illetve a fejlődés folyamatosságához, amely benne van az életben, illetve a fejlődés megszakítottságához, amely kialakulását vagy a természet idéz elő vagy épp az ostoba, és aljasságra hajlamos emberi faj. Ez a kettő az evolúció és revolúció főleg az emberi faj esetében, sajnos elválaszthatatlanok egymástól.

    A társadalom belüli egyenlőtlen életminőség, az egyes rétegek kihasználása illetve, eltaszítottsága nem pusztán biológiailag akadályozza meg az élet meghosszabbodását (ami normális élet minőség mellett, elérhetné akár a 130 esztendőt is és csak természetes halállal halna amikor valóban lejár a sejtkupac alkotta testnek az élet-ideje) hanem a szellemi fejlődését is visszaveti.

    Hiába halad egyik oldalon a tudomány és technika, ha globálisan a néptömegek nélkülöznek, feszültségben élnek és ez megakadályozza a globális egész emberi fajra jellemző fejlődést. pl. az 50-es években Belga Kongóban a nők 40 a férfiak 37 éves korban haltak. Indiában 30-32 volt ez az idő és még sorolhatni lehetne jó pár országot ahol az idegen gyarmatosítás vagy ép a saját társadalmának igazságtalanságai okozta nyomorúság és kizsákmányolás, a rossz táplálkozás, a lehetetlen egészségügyi viszonyok és szörnyű emberhez méltatlan lakáshelyzetek. (sajnos saját hazánkban is megtalálható a létminimum alatti életminőség)

    Az állandó stressz, a rohanó élet stílus, az emberhez méltó létszükségletek biztosításának minimális volta, ezek együtt mind az evolúciós fejlődéssel szembe haladva, a forradalmi változásokat kiváltó feszültséget, revolúciót teremti meg.-- bár a polgári ideológusok és revizionisták egy része tagadja a revolúció elkerülhetetlenségét.