Miért pont így és erre...
  • Sequoyah
    #13111
    Na hogy legyen itt kis elet, valaszolok erre a regebbi hozzaszolasra:

    de hogy valaki azt állítsa, hogy egészen bizonyosan kizárólag a földön alakult ki, ráadásul teljesen önállóan és minden külső behatástól mentesen zajlott le az évmilliók során, az egészen bizonyosan őrült az én szememben.

    Olyat senki sem allitott, hogy BIZTOSAN a foldon alakult ki. De nincs okunk feltetelezni, hogy ne itt alakult volna ki, hisz nincs tudomasunk semmi olyan korulmenyrol, ami itt lehetetlenne tette volna ezt, mig mashol lehetove tette volna. A kutatasok ma a "hogyan" kerdesre koncentralnak, es nem a "hol" kerdesere. Az oskori fold egyebkent is annyira mas volt mint a mai, hogy mindegy is, hisz a maihoz kepest az is foldonkivulinek szamit marmar:)
    Viszont az elmelet, hogy a foldon kivul alakult ki az elet, az amellett hogy nem magyaraz meg semmit, behoz egy uj ismeretlent: hogyan kerult ide tulelve az ur viszontagsagait?

    Kizarni persze nem lehet, de Occam borotvaja elve miatt ez sokadlagos elmelet.

    egy csomó kísérlet bizonyította, hogy pusztán szellemi tevékenység folytán is tud módosulni a DNS

    Mellekelnel par forrast? Mert ilyenrol en meg egyaltalan nem hallottam, legalabbis kiforrott formaban biztosan nem.

    patkány ha túléli a mérget az utódja már nem eszi meg

    Vannak oroklodo, es vannak tanult dolgok. Peldaul a hazi macskam sosem latta az anyjat egereszni, igy szegenynek fogalma sincs rola, csak a szaraztapot eszi. Kapott egeret, de nem tudott mit kezdeni vele. Ha az eger latja az anyjat elkerulni a merget, akkor utanozni fogja, de a genekhez semmi koze ennek.
    Viszont sima hagyomanyos fizikai kivalasztodassal is kialakulhat ez, ezert van az, hogy az ehetetlen dolgoknak rossz izuk van. A szellemi uton valo DNS modosulas nem csak hogy ellentmond mindennek, meg csak szukseg sincs ra, hogy ezeket a dolgokat megmagyarazzuk, mivel van hagyomanyos magyarazat rajuk, ami illeszkedik a tudasunkba.