Miért pont így és erre...
  • wraithLord
    #13094
    Az evolúció az első sejt megjelenésétől számítja magát.
    Mintha valami ilyesmit írtam volna én is, bár nem biztos.

    Csak találgatni tudunk arról, hogy hogyan jött létre az első sejt.
    Sőt, egyesek kutatják is.

    Elég csak egy őssejtet( cianobaktériumot) jutatni a megfelelő bolygóra és máris életre kell.
    Nem értem, miért írtad zárójelbe, hogy cianobaktérium. A cianobaktérium nem őssejt (lásd: a saját wikipédia linked...) Max. ősi típusú sejt: prokarióta szerveződés, kezdetleges színtestek megléte.
    Elég logikusan hangzik, hogy ha egy sejt ("általában" egysejtű élőlény) megfelelő körülmények közé kerül (legyen az egy megfelelő bolygó), akkor "életre kel".

    A vírusok szerepe az evolúcióban egyrészt, hogy részt vesznek benne. Sokkal gyorsabban változnak, mint az élőlényeknek már nevezhető biológiai rendszerek. Másrészt az élőlények evolúcióját is befolyásolják egyszerűen azzal, hogy velük egy térben léteznek, és gazdaszervezetként "használják" őket...

    A prion egyszerűen egy hibás géntermék, ami szokatlan módon befolyásolja a szervezetet. Szerepe az evolúcióban, hogy az evolúció egyik molekuláris mechanizmusával (pontmutáció) jön létre.

    A nanobaktériumokat nem ismerjük annyira, hogy bármiféle következtetést le lehessen vonni. Az evolúcióban annyiban biztos részt vesznek, hogy a vírusokhoz hasonlóan befolyásolják az élőlények természetes szelekcióját. (Mondjuk mi nem befolyásolja, ami az élőlények közvetlen környezetének része.)