Miért pont így és erre...
  • Albertus
    #13061
    "Azt számomra nehéz elfogadni, hogy semmi különöset nem lát valaki abban, ha egy élősködő, jelen esetben egy darázs, úgy szúrja meg az áldozatát, hogy azt csak megbénítsa, de ne ölje meg. Főleg úgy, hogy a tanult funkciókat, ha jól emlékszem, szerinted nem örökölhetik az utódok, csak a tanulás képességét"
    Ez egy genetikai reflexfolyamat. A nünüke nincs tudatában annak amit tesz. Nem tudja, hogy hol kell megszúrnia a hernyót. Azok a nünükék maradtak fenn amelyeknek a reflexprogramjában a jó hely szerepel.
    Még az ember tetteinek nagy részét is szimpla genetikai-biológiai reflexfolyamatok irányítják. Azt hisszük, hogy nem?
    Na akkor miért vannak utódaink? Miért eszünk, alszunk, szexelünk?
    Mert a hogyanok módjai lehetnek tanultak... na de a tanulással szerzett ismeret felhasználásával a reakcióink is kialakított reflex folyamatok.
    Piros a lámpa,--> reflex --> megállunk. Aki nem az meghal vagy bezárják olyan helyre ahol nem tud gyereket csinálni. Azaz csökken a hibás génjei örökítésének az esélye.
    Szinte csak abban különbözünk a nünükétől, hogy sokkal hosszabbak és változatosabbak a reflexprogram táraink. De ha be akarunk jutni egy ajtón ami zárva van éppen azokat a programlépéseket futtatjuk mint a dongó amelyik át akar jutni az útjába került üvegtáblán.
    Ismétlés; ismétlés; próbálkozás, másfelé, ismételve... majd egy ponton kifut a szalag/film és a dongó is és mi is visszafordulunk és teljesen más irányba haladva próbáljuk legyőzni az akadályt. Ez már a csecsemők génjeiben is ott van, egy-egy akadályba ütközéskor jól megfigyelhetően.