Miért pont így és erre...
-
Katalizátor #12027 "a politikai tényezők az evolúciót már régóta a modernt nihilista vaskorista élelmiszeripar legitimálására használja , ezért kellenek vágóhidak meg minden szar ami belefér mert a motíváció az csak az emberek önös egója ,legyél sztár legyél valaki ,legyél isten egyszemélyben ,és sokan már annak is képzelik magukat ,ölnek fosztogatnak ezzel a világnézettel. "
Kicsit vicces leírás, főleg a "vaskorista" jelző fogott meg! De tudod drága ez itt nem evolúció! Amikor disznók ezreit ölik le a vágóhidakon, vagy csikrék ezreit tartják kímletetlen körülmények között, annak semmi, ismétlem SEMMI köze az evolúcióhoz. Ezt úgy hívják ipari mezőgazdaság, azon is felöl kapitalizmus, ami a profitot hajhássza. Profit! Csak ez a fontos! A profit pedig nem szerepel az evolúció sorai között, különben látnál oroszlánokat gazellatetem hegyek felett, vagy majmokat, akik tonnaszámra rendelkeznek gyömülcsökkel. Ilyenek nincsenek! A kapzsiság alapegysége a pénz, ami nem szerepel a természetes dolgok listáján. Emberi kreálmány, szabályokra építve, ha tetszik olyan, mint egy játékszabály. Csakhogy ezt a játékot minden egyes emberi lénynek játszania kell, amíg csak él, akkor is ha nem akarja!
Mégegyszer:
Gazdaságunk működése egy emberi elmével kreált szabálykódex, akárcsak a jogok, semmi köze a természetes kiválasztódáshoz. Mivel pénz az evolúciós tézis előtt is létezett, ne hidd, hogy akkor nem vágták csak úgy le őket a profitért. A kölünbség csupán annyi, hogy azóta van technológiánk legyakni őket nagyobb mértékben, olcsóbban. Ezt én is rühellem és ellene vagyok, de ennek (ismtlem újfent!) SEMMI köze az evolúcióhoz!