Miért pont így és erre...
-
Amikor először hallottam az evolúció elméletről azt hittem ez a leg felvilágosultabb világmodellezés.Akkoriban meg voltam győződve hogy a vallási teóriák kinevetésre jó mesék buta hittanórás gyerekeknek.
Ma már szerencsére észrevettem hogy amit sokáig a felvilágosultság szimbólumának tekintettem, nem más mint a materialista nihil vaskori gondolkozás hittérítő eszköze és én is egy hittanórán ülök és velem is a frankót hitetik el.
Hiába írod hogy nem lehet szembeállítani a kettőt ,ezt te magad is reflexből megteszed mert képtelen vagy elfogadni a legelvetemültebb jehova tanuját amikor hatnapos teremtésről győzköd azt mondod belül hogy az igazság nálad van ő meg egy bolond pedig helyesen azt kéne mondanod á igen neki igaza van mert nem a te hatásköröd vizsgálni hogy valóban igaza van e.
Én sem azt mondom hogy nem létezik evolúció mert arra definíció szerint ugyebár léteznek példák ,de abba már kötekedek amire nincsenek példák ,a kedvencem az egyszer volt az ember c film hogy a kőbunkós ősemberek közt megjelenik az ősz öreg aki már bölcs és okos és előadják hogy ő tőle lettek okosabbak a majomemberek, vagyis tényként tanítanak egy abszolút a jelenkorban kitalált logikai feltételezést .
Mi ez ha nem hittan óra , leülteted a gyereket elé és 2 tudományos tény után a 3 . egy fikció de nem egészíti ki a narrátor hogy ezt csak jelenben gondolják így (a költők) hanem tényként beközli hogy az ősember félt a villámtól meg a mennydörgéstől ,ja persze a mai gyerekek meg félnek a tablettől meg a szobától. Tehát ez is egy hittan megnyugodhatsz.