Miért pont így és erre...
  • Katalizátor
    Itt baj van a szezonnal meg a fazonnal!
    Elöször is, én vágom miröl magyaráz itt Strepsils, nem is lenne akkora hülyeség, amiről magyaráz, ha tisztában lenne a dolgokkal! A tudat képes hatni, sok más is. De a dolog lényege, hogy sok más is! A tudat igenis képes a testre hatni, vegyük csak a buddhista mesterek meditációját, ahol csökkentették a pulzust,vagy a parázson járást, hipnotizálást, blabla! A baj akkor kezdődik, amikor ebből valaki azt vonja le, hogy te magad bármire képes vagy! Ez egy baromság, eleve a szabad akaratban sem hiszek, ami egy keresztényi fogalom ugyan, de egyes emberek átvették. Nem vagy független! A sok csodabogár, aki annyira hisz abban, hogy rákot gyógyít, csak önmagát ámítja! Annak ellenére hogy szerintem is hatsz a testetdre az elméddel. De bizony vannak dolgok, amik legyőznek! Ez itt a baj! Az ember nem független, nem szabad, az ember szabadsága annak tükrében nyílvánul meg, mennyire működik együtt saját termszetével. Itt is bukott el nálam Strepsils pénzes agymenése. Te nem Te vagy, hanem minden EGY! Tehát nem alakíthatod a dolgaidat kedvedre az univerzumban, mert arra valaki másnak (aki szintén te vagy) lesz saját válasza! A dolog lényege az önfelismerés! A természet rajtunk keresztül ismeri meg önmagát.
    Nemmellesleg megjegyezendő! Mi a fene tököm köze van ennek az egésznek az evolúcióhoz????
    Te Strepsils, aki annyira hiszel ezekben az ezoterikus dolgokban, nem fogadod el azt az állítást, hogy az univerzumunk több mint anyag??? Hogy az anyag mögött van valami megfoghatatlan, ami arra ösztönzi önmagát, hogy komplexebb, okosoabb, ezáltal önmagát jobban felismerő legyen??? Azt gondolod, az evolúció "materialista", mikor pont te állsz a másik oldalon! Pont az evolúcióban van meg az a "másik oldal", ami alakítja, formálja, személy nélkül, de rohadtul nem bután. Ez neked rossz? Ez neked lelketlen? Neked valami isten kell, aki megmondja pontról pontra ki is vagy? A változás lehetősége nélkül?
    Engem nem érdekel az ezoterikus gondolatmeneted, de mégegyszer:
    Mi köze az evolúcióhoz?
    Mi is ebben a rossz?
    Miért is nem ez a jobb, ha hiszel a gondolat szabadságában?

Ergo: ha ellent mondasz az evolúciós tézisnek, akkor a saját filozófiádnak mondasz ellent!