Miért pont így és erre...
  • Balumann
    "És mi volt a tücsök az előtt hogy kifejlődött volna a ciripelése ,az előtt hogyan űzte el a vadakat? A ciripelés volt a válasz a mellette kialakuló támadókra ,és amíg nem alakult ki a ciripelés addig hogy nem halt ki a tücsök ? Vagy előbb lett a ciripelés és utána a támadók de akkor meg mire volt válasz a ciripelés kifejlődése?"

Közben rájöttem, hogyha a nőstény tücsök nem ciripel, akkor ez az elmélet hülyeség, úgyhogy a másik magyarázat marad (persze lehet még ettől függetlenül több, összetettebb magyarázata is, de az tűnik a leglogikusabbnak, hogy így könnyebben megtalálták egymást).

Viszont ettől eltekintve, nem tudom miért loyan nehéz megérteni azt sem, hogy ha megjelenik egy előnyösebb tulajdonság, akkor az gyakrabban fog tudni szaporodni, míg amelyiknél ez nincs meg, ritkábban. Ez a túlélésre is igaz (ami csak egy paramétere a természetes szelekciónak), ha mondjuk a ciripeléssel kevesebb valószínűséggel eszik meg, akkor a nem ciripelőt nagyobb valószínűséggel, így a nem ciripelő szépen lassan elfogy, a ciripelő meg elterjed. Semmi értelme annak a kérdésnek, hogy előtte miért nem halt ki, miért halt volna ki?

"Szerintem te úgy alakítod a történetet hogy az minden esetben az evolúció dogmáját védje be ,ez csak mesegyár."

Evolúciós magyarázatot próbálok adni arra, hogy miért terjedt el ez a tulajdonság (természetes szelekció alapján). Ha nem lenne lehetséges magyarázat, akkor az az evolúció ellen szólna, de nem tudok ilyenről, hogy lenne.