Miért pont így és erre...
-
uwu420 #11748 Sok mindenben igazad van, de szerintem tudományos alapon nem lehet egy szinten kezelni a két elméletet. Meg is tudom indokolni miért. A világ egyértelműen nem ismerhető meg tökéletesen, mindig maradnak kérdések.
Ezt onnan lehet tudni, hogy tudáshoz információ kell, azt meg tárolni kell, ehhez meg fel kell használnod a világ egy részét. A tökéletes tárolás meg úgy néz ki hogy csinálsz egy másik világot, minden más módszer anyagpazarlás. Tudom ez már nagyon elszállt dolog, de ha belegondolsz tényleg így van. Mivel ez lehetetlen vállalkozás, azért az kiderül belőle hogy képtelenség mindent tudni.
Mindig kénytelenek leszünk megállni a tudás egy szintjén, és ami ezt a szintet meghatározza az a hozzáférhető, és kezelhető információ mennyisége. De az ember képes ésszerűen választani (mármint az értelmesek) és el tudja dönteni melyik elméletnek nagyobb a létjogosultsága, nem eretnekség elfogadni az egyiket, akkor sem ha vannak nyitott kérdések. Főleg úgy, hogy ahogy telik az idő, és gyűlik a feldolgozott informácó, az evolúció elmélete még csak megerősítést nyert, csak erős félremagyarázással, szándékos ferdítéssel lehet belekötni.