Miért pont így és erre...
-
Namelesske #11746 Szerintem attól, hogy te valamit degenerációnak hívsz, a korlátolt tudománytagadó hozzáállásoddal még rohadtul biológiai előnyt jelent. A degeneráció pedig egy hátrányos elváltozásra, vagy visszafejlődésre utal. Ezt én kurvára továbbfejlődésnek, egy felesleges funkció megszűnésének értelmezem. Hiába jössz azzal, hogy az ember hurcolta őket oda. A természet mindenhol egyformán működik. Tehát nem nem cáfolja a dolog természetes mivoltát, mivel az ember is a természet része, az is csak egy állat a sok közül, minden amit tesz az természetes folyamat, még akkor is ha tudatosan teszi.
"Az, hogy erről említést sem tesznek a "tudósok", azt jelzi, hogy nagyon kéne már az az evolúciós bizonyíték." Trollkodás no comment.
"A másik kérdés, ami felmerült bennem, hogy ha a tücskök ciripelés nélkül is ilyen kiválóan tudnak szaporodni (gondolom a nőstény kegyeit próbálják elnyerni a muzsikájukkal), akkor mi a fenének fejlődött volna ki evolúció útján a ciripelő tulajdonságuk?
Persze ha ilyenre tervezték, akkor egész más a helyzet. "
Persze, mert a felsőbb hatalomnak nem volt elég az ő általa teremtett tömérdek nagyszerű zseniális zeneszerző és művész, és egy ilyen élő zenedobozra volt szüksége. Az meg már külön vicc, hogy te "gondolod" a dolgot. Ez a baj a magyarázataiddal is, hogy mindegyiket csak "gondolta egyszer" valaki.
Tegyük tisztába ezt a dolgot, mert végigolvastam már vagy 4 év kommentjeit a témában.
Azt, hogy maga a létezés, a világegyetem hogyan jött létre nem tudjuk, csak elméleteink vannak amiket próbálunk bebizonyítani, vagy megcáfolni. Az élet keletkezését szintén nem tudjuk, nem tudunk éles határvonalat húzni az élő és az élettelen anyag között. Az az igazság, hogy a kvantumvilág és a makró világ között sem tudunk egyetlen éles határt sem meghúzni. Ezek fényében, szerintem kurvára felesleges az intelligens tervezés és az evolúción vitázni, mivel sokkal komolyabb kérdések vannak megválaszolatlanul. A probléma az, hogy a kreacionista felfogás egy szépen becsomagolt kész magyarázatot próbál adni, igazi bizonyítékok nélkül, az hogy "nem tudjuk, mi úgy véljük" az nem bizonyíték. Míg az összetákolt szarfos evolúciós elmélet mellett több bizonyíték áll mint ellene, még akkor is ha ebben is sok további bizonyításra váró dolog van.
Én azt mondom, az igazság valahol a két tábor között helyezkedik el. Sajnos nem zárhatjuk ki a teremtést, és véleményem szerint soha nem fogjuk megtalálni a választ mindenre, mivel egy olyan világot kellene a mi világunkra érvényes törvények alapján leírni, amire nem alkalmazható egyetlen törvény sem. Ezek fényében igen is benne van a lehetőség, hogy egy felsőbb hatalom teremtett minket előre megírt program alapján, ameddig nincs meg a válasz Nem zárhatjuk ki. De ez nem azt jelenti, hogy ebben kellene HINNI. Tudni kell, hogy ez is megeshet. Mint hogy az is, hogy egyszer mindent le fogunk tudni írni, és az evolúciós elméletre is csak úgy emlékszünk mint egy egyébként természetes folyamat leírásának töredékére, egy elméletre a régmúltból. Az a probléma, hogy ha ez bekövetkezik, te akkor is elutasítod majd ezeket a dolgokat, és lefogadom továbbra is a saját elméletedhez fogsz ragaszkodni. Bárcsak újra folytathatnánk ezt a beszélgetést a távoli jövőben amikor mindenre meglesz a válasz...