Miért pont így és erre...
  • Balumann
    "Milyen eredmény igazolná, mi cáfolná a feltevést? Mi az a feltétel, ami hatására kidobnád a kukába az elképzelést?"

Számos felfedezés cáfolhatta volna. Például a genetika (amit Darwin még csak feltételezett), ha nem találja meg az okát a változásoknak, túl nagyok lennének a genetikai különbségek a változások mennyiségéhez képest, vagy a változások nem eredményeznének életképes egyedeket. Vagy ha a leletek nem azt mutatnák, hogy idővel egyre változatosabbak, és egyre összetettebbek voltak az élőlények, hanem már sokszáz millió évvel ezelőtt is emberi fajokat, meg hasonlókat találtunk volna. Rengeteg olyan dolog van, ami megcáfolta volna az akkor még evolúció-elméletet, közben pont az ellenkezője történt, egyre pontosabban megértettük, hogy milyen mechanizmusok teszik lehetővé a változásokat, a természetes szelekció összetettségét (és furcsaságát, hogy mennyi minden előnyt jelenthet az adott környezetben).

Másrészt eleve nem értem, hogy miért kéne bármit is kukába dobni, amiket megfigyeltünk, azokat biztos, hogy nem kell kukába dobni. Ha kiderülne, hogy az embert már Isten teremtette, akkor sem kéne az evolúciót kukába dobni, mert attól az még működik, ma is jól látható folyamat. De erre nem sok esély van, az evolúció tökéletesen magyarázza az ember kialakulását is, ráadásul a felfedezett számos emberi faj is alátámasztja a fokozatos kialakulást.

"húha
    ti hívők, ti aztán tudtok érvelni **"

Senki sem szereti papagáj módjára ismételni az érveit, ha látja, hogy képtelen vagy bármit is felfogni mindabból, csak a saját hülyeségeidet ismételgeted. Fölösleges ilyeneket benyögni, nem azért nem írnak érveket neked, mert ne tudnának, csak nem látja senki sem értelmét.

"tudom, tudom, a tudomány mindent tud a világról, sosem téved, és csak a hülyék kételkednek benne..."

Ismét mondom, amit te csinálsz az nem kételkedés, hanem tudatlanságon, primitív felfogáson és hiten alapuló ész nélküli tagadás, minden tudományos felfedezés figyelmen kívül hagyása. Kételkedni szabad, utóbbiért mindigis csak egy hülyének fogunk tartani.