Az evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Miköze a háztetõ színének a gilisztához ?"

Mi köze a fatörzs színének a lepkékhez?<#wow1>

Mit linkeljek? Olyan szinten vagy hogy 1+1 az nem 2. Erre mit linkeljek? Miköze a háztetõ színének a gilisztához ? Mégis micsoda? Rászáll a háztetõre a giliszta? Ostobaságokat írsz csak. Ostobaságra mit linkeljek?

De te is megfogalmazhatsz szabályokat.
Mondtam: közös megegyezés.

Mocskolódás.

Neked is ez a stratégiád.<#papakacsint>

Milyen szabályokra vagy nyerõ??

Ezt a linket kaptam: Nocsak!
De ez sem semmi:

Bár írásaban erõteljesen támadja az evolúció elméletét, az intelligens tervezést a Sátán eszközének nevezi.
Ha ez nem egy nyomoronc, és ezt faszkalapot favorizálod?

<#wilting>
Ha divatba jön a hupikék tetõcserép és legtöbb házon az lesz, ugyan milyen hatással lesz a giliszták színére?

(Link sose lesz? <#nemtudom>)

A sötét szárny elõnyösebb, ha több a sötét fatörzs. Te tényleg ennyire ostoba vagy? Ennyire nincs csepp logikád sem?
Az egész könyv egy nagy humbug, 2 mondatonként egy kisiskolás is megleli benne a logikai bukfenceket. A szerzõje nincs tisztában a "faj" a "mutáció" a "szelekció" fogalmával. Nincs tisztában olyan dolgokkal, amit egy tájékozottabb kisiskolás kapásból tud.

Pont a lényeget hagytad ki.

Hogyan szelektál a sötétebb fatörzs, ha nem száll rá a lepke? <#conf>

Na meg linket sem látok sehol, alátámasztandó a mondanivalódat...<#nemtudom>

Tõle:

"Az anyag csakis Isten felsõbbrendû teremtése által nyer életet"

Ezt õ honnan tudja? Az Istentõl? Kutatott? Ha igen akkor mit, és hogyan?
Ja persze!!! Nem érti, nem akarja elfogadni a természet nagyszerûségét, hogy az MINDENRE képes, hanem összeeszkábálja a fenti mondatot, mely által minden vitát rövidre zár.
Aki nem fogadja el, annak KUSS!!!!!
CSAKIS !!!!!!!!!!!!!

1. A lepkéknek 2 fajta színe volt eredetileg.

2. a szennyezés hatására eltolódott a fekete szín felé.

3. a fehér és fekete szín az egy egy mutáció, ami közönbös volt addig, amíg nem kezdett el tetõzni a korom a növényeken.

4. AMikor a környezetben megjelent egy hatás - a sötét szín kedvezõbb volt a túlélés szempontjából - a populációban elkezdtek eltolódni az arányok a sötét szín felé.

5. Semmi köze semmiféle fajhoz ennek a kérdésnek.

6. Ez a jelenség ékes példa arra, hogy a megváltozott környezet hogyan szelektál ki egy egy tulajdonságot.

7. Az általad adott linken fajokról beszél, holott ez a lepkés eset !NEM! az új fajok kialakulására példa, hanem a a környezeti szelekció hatására.

8. Az általad linkelt írás ezzel nincs tisztában

9. Röhejesen buta az írója. Illetve õ okos... õ ezzel pénzt keres, a sök olyan emberen aki beszívja az áltudományoskodó marhaságait.

Na látod, hogy ismered azt a szót, hogy konkrétum.
Ezt várom tõled is az evot tagadását illetõen.
Ha nem az Isten teremtette az élõvilágot, akkor hogyan keletkezett?
Miért teremtett az Úr (már ha Õ volt) a vakondnak szemet, ha semmire sem használja? Felesleges.

Vagy a tyúknak szárnyat?
Ennyire buta lenne az Tervezõ??
Nem esetleg az evo kiszámíthatatlan útjai ezek??

Konkrétumok nélküli ostoba kritika.

Beleolvasgattam, és bizony nem csodálkozom, hogy megszédültél, hiszen annyira profin adja elõ marhaságait, hogy az már a felsõfok.
Egyetlen esetben sem szolgáltat alternatívát az evo-val szemben, csak az Istent.
Erre mondtam, hogy aki hívõ, azzel legalább lehet vitázni.
De te azt mondtad, hogy nem vallási meggyõzõdésbõl utasítod el az evo-t.

Akkor legalább legyél annyira gerinces, mint a könyvíró, aki kijelenti a véglegest: a világ mely ennyire összetett, csak az Úr által jöhetett létre. Hogy, hogy?? Hát csak úgy!!

Jöjjön a te verziód, ami nem a hiten alapul!!!

Én legalább adtam linket.

Te a fikázáson kívül milyen bizonyítékot tudsz arra felhozni, hogy a lepkék a fatörzsön pihennek? Mert, ha tényleg a leveleken és a vékony ágakon, akkor bizony ez egy szokásos hazugság volt az evolúció kétségbeesett bizonyítása végett.<#papakacsint>

Sokan el is hitték, hogy a sötétebb fatörzs szelektálta ki a sötétebb lepkéket. Az a fatörzs, amire amúgy sosem szállnak le. <#hehe>

a 24-26. oldalon a szerzõ kevezi a dolgokat. Fullhülyeségeket beszél. Senki nem mondta, hogy új faj jön létre 100 év alatt a lepkéknél, csak annyit, hogy a környezet hatására bizonyos tulajdonság elõnyösebbé vált így eltolódott az arány! Ez az általad linkelt könyv a hozzánemértés tipikus példája. Azt se tudja mit cáfol, fogalma sincs arról, hogy egyátalán mire példa az angliai lepkefajok esete. Annyira nincs kékpben a dolgokkal, hogy egy kisiskolás is átlátja a logikai bukfeceit. Ez neked forrás? Te ezt elhiszed? Hát nem csodálom akkor, hogy itt tartasz. Sötétség a köbön az a könyv.
Sajnos beleszaladtál ebbe a hazugságba.

24-26. oldal. Ipari melanizmus.

"A további kutatások felfedték a tudományos botrány mélyebb dimenzióit: a „fatörzsön pihenõ lepkék”, amelyeket Kettlewell fotózott le, valójában nem is éltek. Kettlewell elhullott példányokat ragasztott vagy tûzött fel a fatörzsekre, és úgy fotózta le õket. Valójában nagyon kevés esélye lett volna arra, hogy ilyen fényképeket készítsen, hiszen a lepkék nem a fatörzsön szeretnek pihenni, hanem a kis ágak és levelek alatt."

Cowie
Mi az, hogy nincs elõnyösebb módosulat?

Lepke, alapvetõen világos színû, csak a "mutáns" egyedek sötétek. Környezet változik, ipari forradalom, minden csupa füst és korom. A sötétebb színû mutáns máris elõnyben van mert jobban tud rejtõzködni. Eredmény: ma már szinte csak sötét színû lepke van.

A sötét szín mint módosulat itt elõnyös vagy nem?

A 3. pontod hibás.

Nincs elõnyösebb módosulat. Csak eltérés az optimálistól, így ezek szelektálásra kerülnek a beépített szûrõk hatására. Ez egy többszintû szûrés. Van, hogy a mutáns egyed több szûrõn is átmegy, de a végén mindig fennakad valamelyiken és selejtezésre kerül.

Mutáns szûrõk (nem teljes lista):

1. DNS tripla kódolás. (holott a dupla is elég lenne, csak ott sokkal könnyebben becsúszik a hiba)
2. DNS hibajavító mechanizmus.
3. Ivaros szaporodás (DNS kombináció)
4. Vírusok (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
5. Baktériumok (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
6. Gombák (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
7. Ragadozók (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))

8. Párválasztás.
Bonyolultabb szûrõ, mint gondolnád. Be van építve az egyedbe az ideális pár képe. Ettõl való bármilyen eltérés hátrányos az adott egyed további szaporodására.

Mutáns legyen a talpán, amelyik ezeken átmegy.

Cowie
"A természetes szelekció nem az evolúció motorja, ahogy ti hiszitek, hanem a gátja, mert kiszelektálja a mutánsokat. Így konzerválódik egy faj 100 millió évekre."

1. Az élõlényeknek vannak tulajdonságaik, amiket az egymást követõ generációk örökölnek.

2. Az átöröklés nem tökéletes, történnek hibák, módosulások.

3. Az adott környezetben, valamilyen okból elõnyösebb módosulatok nagyobb valószínûséggel öröklõdnek tovább.

Én ebbõl nem igazán látom, hogy hogyan következik az amit te állítasz.

Kérlek vezesd le a fenti három állításból a te következtetésed!

<#hehe>

És még ezzel együtt is végtelenül magasabb szinten ûzöm, mint te. Éppen ezért vagy szánalmasan röhejes, amikor ilyeneket akarsz behazudni.

Hozzád...?<#ijedt>

A te vitakultúráddal? <#wow2>

Te vagy itt az egyik legmocskosabb szájú, ezt mindenki tudja rólad.<#papakacsint>

mitudjukkiktörölték

Pluskast
Igen most már én is látom.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Nem törölték, látni valami gebasz van a fórummal.
Pluskast
Nem tudom, hogy miért törölte valaki ki a hozzászólásomat, de leírom ismét. Ha szerinted mi emberek nem az evolúció "termékei" vagyunk, akkor hogy jöttünk létre?

Pluskast
Ha szerinted az ember nem az evolúció "terméke" akkor mégis hogyan jött létre?

Mondja az az ember, aki hozzám nem is mer szólni. Muhaha.

Legalább beismered. Kezdetnek nem rossz.
immovable
Dedó...

Szerintem menj és vásárolj egy nyalókát! Biza! Aztán menj haza, markold meg a szüleid kezét, csavard fel a hangerõt, majd hallgassátok meg ezt a két zeneszámot:

Fajok, vírusok
Fajok, növények

Ha pedig az internetes beszélgetést szeretnéd kivesézni, hallgasd meg ezt:

Komment

Ez az ami itt történik!
Amióta felfedeztük a szavannát! Egyébként Te is, Én is képesek lennénk nagyon is hatékonyan fára mászni, ha meglenne hozzá a fizikumunk. De nincs, mert a gép elõtt szorjuk az igét. Jahogy!
Istenem, hogy mennyi zöldséget beszélsz!!

Na baszod én meg vallásos lettem<#fejvakaras>

strepsils
Szerintem az ember nem illeszthetõ bele a majom folytonossági rendszerébe és nem is kell hiába vannak dns beli azonosságok ,ugyan úgy egy bolhában is van ilyen azonosság vagy egy amõbában ,ez olyan mint a különbözõ buszok teherautók is különbözõ osztályokba sorolhatóak de az anyagi szinten nagyjából mindben ugyan az az anyag és hasonló leíró szekvencia van ,mindnek van ablaka visszapillantó tükre féklámpálya stb de mégis más "faj".
strepsils
"hogy tudott gyorsan és kitartóan futni."

Csak az a poén hogy ez a Dryopithecus majom ,a TE õsöd ,vagyis ebbõl a négykezû állatból származol ,nézd meg a zoknid alatti látványt és tedd fel a kérdést , te vagy bármi más élõlény aminek ilyen lábai vannak és 2 db annak elõny a gyors futás ? KOMOLYAN?

Ki elõl akarsz elfutni ,az összes vadon élõ állat aminek 4 lába van leelõz a ,minden esetben utól ér és megesz vacsorára... még a strucc is gyorsabban fut egy kétlábú majomnál.

És az eszközhasználat is sántít , most komolyan melyik a hasznosabb ha két kezed van vagy ha négy mikor szerelsz valamit vagy épp csinálsz valamit vagy épp bent vagy egy erdõben és menekülni kell ágról ágra ...?
<#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink>

<#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink>

Infantilis pöcs.

<#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink>

Lásd be, hogy nem mersz kiállni egy olyan vitára, ahol nem lehet mocskolódni. Én benne lennék, de te is tudod, hogy vesztenél, ezért keresed a kifogásokat. <#papakacsint>

Még egy jutalom <#awink><#awink><#awink><#awink><#awink><#awink>

Na jó ez több volt, de megérdemled!!!<#awink><#awink>

Te sajátmagad minõsíted, amit tökéletesen el is találtál.
Kifogytál az érveidbõl, amelyek soha nem voltak.<#awink><#awink><#awink>

Másrészt a #11182 -es egy analógia a vakondod látására, csak biztos nem vetted észre. <#papakacsint>

ee

Belegyeztél a szabályokba?

Nem.

Akkor meg mit vered a fejed a falba?<#fejvakaras>