Miért pont így és erre...
-
"Ezek a legendák meg pont a fordítottját állítják ,mi már csak egy ősi szuperintelligens civilizációnak az agyonbutult maradványai vagyunk "
Teljesen esélytelen, hogy az evolúció fennmaradjon szóbeli vagy írásos emlék formájában, ha egyik napról a másikra történt volna valami hatalmas változás, nem millió év alatt zajlott volna (fel tudod fogni, hány generációt jelent ez, mondjuk az akkori 30-40 átlagéletkorral számolva?), már következő generációnak sem tudták volna átadni azt, hogy hogyan történt, kik voltak az ősei. Viszont az is nélkülözhetetlen, hogy egy összetartozó embercsoportnak ne legyen valami mesélje arról, hogy honnan származnak, milyen múltra legyenek büszkék, amit nekik folytatniuk kell, nem árt ha van valami minta, amit követniük kell (mint pl. az előadásban említett amentetiek).
Az előadás már egy hatalmas hazugsággal kezdődik, hogy a történészek nem veszik figyelembe a legendákat, mítoszokat meg hasonlókat, ez szimplán nem igaz. Csak tudják, hogy ezek miért és hogyan keletkeztek, és ezeket nem szabad hiteles forrásként kezelni (a magyar történelem esetében például sok esetben bizonyítható is).
Ráadásul semmi olyan hiteles forrást nem említ meg, aminek utána lehetne nézni. Nem tudom elképzelni, hogy valaki olyan ostoba legyen, hogy komolyan tudja venni ezt az előadást. Valamiért biztos vagyok benne, hogy nem is próbáltál utánanézni ebből sem semminek. Ha ehelyett értelmes dolgokat olvasnál (például egyetemi tankönyvek, tudományos írásokat (nem a magyar bulvár oldalakon megjelenő cikkekre gondolok most sem), akkor nagyobb valószínűséggel értenéd, hogy miért nem vagyunk hajlandóak ilyenekre elb*szni az időt.
Az meg nekem kevés, hogy talán ebben is van 1-2 igazság, meg ha megnézek 50 másik ilyen videót, azokban is lehet valami és így összejöhet valami, ami igaz de nem tudományos...