Miért pont így és erre...
-
hihy #10960 Persze, hogy belátom, különben nem tudtak volna olyan építményeket felhúzni.
Te keveredsz bele, mert nem a helyén kezeled a dolgot.
Úgy érzem világosan leírtam, hogyan vélekedek.
Mégis azt mondom, hogy az ember nehezen akar felnőni, nehezen akarja elfeledni a gyermekkorát, amikor viszonylagosan minden "egyszerűbb" volt.
Azért találnak ki olyan meséket, melyek a szórakoztatást szolgálják, melyek az emberi hitvilágot segítik, és még sorolhatnám, hiszen ez az egész fokozatmentes. Nincs éles határ.
Csak egy példa. Olvasok egy nagyon jó sci-fi-t, frankón bele is élem magam, de tudom, hogy mese. Egyenlőre!
Ugyanezt elolvassa más, s ő már kész tényként kezeli az egészet.
Tudom, hogy ez durva példa volt, de talán szemléltető.
Akik a fényevőket stb kreálták szintúgy megmaradtak egy szinten, de ezt fel lehet fogni jó értelemben is. Akik azért rajzoltak olyanokat, hogy valamiképp meg tudják magyarázni a megmagyarázhatatlant, vélem, hogy számíthatnak a mai modern ember megértésére. Vagyis ők NEM írtak hülyeségeket, a megoldást keresték.
DE engedd már meg, hogy most a III. évezredben ne azon filózzunk, hogy igazak voltak-e azok vagy sem, hiszen minden józan racionalitásnak ellentmondanak. Ne azt mondd, hogy a piramisokat az akkori emberek az akkori tudásukkal nem építhették fel, hanem mélységesen tiszteld őket. A régészek sem istenek, következtetnek. Ha egy piramis egy temetkezési területen épült fel, bizonyára van valamiféle köze a halálhoz, és nem egy energia készülék.
Természetesen, ha találnak akár egy csepp bizonyítékot is, hogy ezek egy alien reinkarnációs kamrák, és csak a megfelelő pillanatot várják, avagy a most regnáló fajok sutty úgy kerültek a Földre ahogy most élnek, akkor már teljesen más lesz a helyzet.
De addig míg ti csak a NEM szót tudjátok használni bármivel szemben ami tudományos illatú, mindenféle apró magyarázat nélkül. akkor az nem fair tőletek.
Mikike egy hülye fasszopó, de ti ketten donkey-val vegyetek annyi bátorságot, hogy ne csak a NEM szót használjátok, hanem indokoltok is véleményetek mellett.
Érted? Nem a mi vélemyényünk ellen, hanem a tietek mellett.