Miért pont így és erre...
  • Balumann
    Ezeknek a kérdéseknek nincs jelentősége az eredeti érv szempontjából, de legalább hülyeségek. Nem látom értelmét válaszolni, mert ha érdekelne a válasz, rájönnél magadtól is, de nem ez a célod. Most válaszolok, idő hiányában valószínű egyelőre ez lesz az utolsó, értelmetlen veled kommunikációt folytatni.

"Ugye most azt vallottad hogy a 300kg os ember butább az 50kg os nál?"

Az embernek van egy természetes tömege, az már más kérdés, hogy mi képesek vagyunk alul és szépen felülmúlni (elhízni, kigyúrni), de szerintem nem nehéz rájönni, hogy itt a genetika a meghatározó, és nem a test sejtjei és az agysejtek között van kapcsolat...
    Nyilván nem okosabb egy elhízott ember, és egy vékony ember, ezt már ezerszer leírtam, hogyha ilyen hülyeséget sikerül leszűrni az állításból (neked mindenből sikerül), csak veled van a baj.

"Vajon mi az intelligencia mércéje fajok közt ,egyáltalán van értelme fajokat összehasonlítani IQ ban? "

A lényege - mégegyszer - az volt az érvnek, hogy a természetben sokféle agy található, amik eltérnek a sejtek számában, a relatív méretben, és ez összefügg a képességekkel. Nyilván nem elég itt 1-1 dolgot vizsgálni, hogy meg tud-e tanulni valamit, mennyi mindenre emlékszek, az összes képességeit kell megnézni. Nem kell túlságosan komoly összehasonlításokat csinálni, bőven elég lenne már az is, ha látod, hogy eltérőek a képességeik a különböző aggyal rendelkező fajoknak. Nem tudom már másképpen megfogalmazni, ez tényleg ennyire nehéz feladat megérteni? Nem lenne rossz eljutni oda, hogy értelmes ellenérveket próbálsz meg felhozni esetleg. Amíg ez nem sikerül, én befejeztem.