Miért pont így és erre...
-
"Marha hiteles vagy "a tudatalatti egy bulshit ezoterikus szöveg" ebből is látszik mennyire fogadod el a tudatállapotokat."
A tudat és tudatalatti összekapcsolása a bullshit szöveg, a tudatalatti az értelmezhető természetesen nem ezoterikusan is, de most nem ez a kérdés.
"És mit magyaráznak el nagyon szépen, jajj de jól tudod nyomni a rizsát hát én nem arra vagyok kíváncsi hogy a bálnának mekkora az agya a testéhez hanem hogy mi a lófaszt akarsz ezzel mondani ,hogy bizonyítod be hogy a bálna kevésbé tanulékony mint az ember mert te valami ilyesmit akarsz bemagyarázni közbe bevallod hogy nem egy fajon belül kell nézni hát akkor hogy?"
Azért azt nem túl bonyolult megvizsgálni, hogy egy állatfajnak milyen képességei és kapacitása van, meg tud-e tanulni jelzéseket, tud-e tapasztalatokat szerezni, meg tud-e oldani feladatokat (amihez szintén emlékek kellenek, különben nem tudsz következtetni sem, például egy rovar sose fogja megtanulni ,hogy az üvegen nem tud átmenni, míg egy emlős ezt már meg tudja érteni). Ezek a képességek összefüggenek az agyban található sejtek (pontosabban az azok között kialakítható kapcsolatok) számával, energiaigényével és relatív méretével.
Ebből le lehet vonni egy következtetést az agy szerepéről, képességeiről, ezért az értelmes emberek számára ez egy érv amellett, amit képtelen vagy megérteni, csak hajtogatod a baromságaidat gondolkodás nélkül.
Ésszerűen, nem az atomok között van "kapcsolat", hanem megvan az oka, hogy miért lényeges a méret és energiaigény.
"ha tényleg okosabb lenne az ember akkor nem léteznének vágóhidak és nem vennénk el a természettől többet mint ami ujratermelődik ,ezért sem okosabb az ember csak beképzelt idióta az állatokhoz képest ,én már beláttam ezt úgyhogy kivétel vagyok természetesen."
Attól még egy ember sokkal több dologra képes, mint például a bonobók. Semmi köze ennek a kérdéshez annak, hogy amire használjuk képességeinket, tudásunkat azzal tönkretesszük és kihasználjuk a természetet. Az állatok nem is lennének képesek ilyesmire, mi meg akár lehetünk nem idióták is ha felismerjük, és érdekel minket, hogy változtassunk ezen.