Miért pont így és erre...
-
Angol szöveg nem érdekel.
Én valami ilyenre gondoltam:
A memória és az idegsejtek
Hogyan rögzül az emlékezet az idegsejtekben? A kutatók ma még nem tudnak egyértelműen válaszolni a kérdésre, de a rövid és hosszú távú memória rögzülését különböző módon képzelik el.
A rövid távú memória olyan elektromos mintázatokként írható le, amely egy ideiglenes "áramkört" jelent az idegsejtek között. Ezek a sejtek zárt kört alkotnak az agykéregben, ahol az ingerület (elektromos jel) 8-10 idegsejten való áthaladás után visszatér a kiindulási helyre, s ismét ingerelni tudja az első idegsejtet.
Három oldal után ráhagytam mert sehol nem jön el az a szakasz ahol egybefűzi a tároló,adat,és formát .
Külön beszél mindenki a tárolóról megneveznek sejteket,szinapszisokat,kapcsolódásokat.
Az adatot és a formát már összemossák ,nem is próbálják meg definiálni hogy mi egy mennyiségnyi adat .Emlékképekről beszélnek ami egy 8 kapcsolaton keresztül keringő elektromos hullám formájában néz ki de mérete nincs.
Máris kettős értelmezéssel állunk szemben , a több oldalas cikkben több helyen elhangzik hogy az emlékkép mint tárolt adat a sejtek összekapcsolódásának függvénye (ezért jönnek létre új kapcsolatok új emlékkor), de ez nem igaz hisz az emlékkép maga a körbe körbe keringő elektromos jel pár bekezdéssel alább.
És ezért nyitva marad hogy akkor mi olvassa ki a letárolt emlékképet ,mivel az emlékkép egyszerre a jel és egyszerre a forma nem is lehet eldönteni hogy egy emlékezés során mi történik az agyban , olyan mintha feltételeznénk egy olyan pc t amiben csak az áram szaladgál össze vissza de a vezetőknek semmi jelentősége nincs és ha leütsz egy billentyűt akkor az áram impulzus találkozik egy másik áram impulzussal és a két áram hat egymásra mikor ilyen nincs ahogyan két vízhullám sem hat egymásra csakis a víz részecskéire.
Így lehet titeket bevinni az erdőbe körbeírok egy dolgot három oldalról külön külön de közbe csak akkor van értelme ha egy oldalon belül leírom a három tag közös összefüggését.
Persze azt tegyük hozzá hogy minden cikkben hangsúlyozták hogy ez és ez egy feltételezett elv mielőtt leírták , szóval nem a cikk hazudik vagy a tudósok hülyék csak ti szeretnétek többet belelátni ,nyilván olvasni sem tudtok.
Én bevallom angolul nem jól olvasok főleg nem szakmai nyelvet de ezt mondtam is hogy magyar legyen.