Miért pont így és erre...
  • Balumann
    "Meg sem tudsz állapodni hogy miről akarsz meggyőzni a biorobot elvről vagy arról hogy fingod sincs hogy működik ez a biorobot de azért te már biztos vagy benne hogy biorobot."

Aki alaposabban beleássa magát a pszichológiába és követi az agykutatás eredményeit, annak ez nem kérdés. Az, hogy te minden eszközzel kűzdesz az ellen, hogy bármit is megpróbálj megérteni belőle, hogy aztán megerősítsd a hitedet, hogy valójában senki sem tud semmit az agyról, nem változtat a dolgon. Én sajnálom, hogy te ennyire korlátolt vagy, mert szerintem érdekes és hasznos tudni ezeket. A legnevetségesebb, hogy megpróbálod bemagyarázni magadnak és nekem, hogy nem tudunk semmit az egészről, miközben olyan kérdéseket próbálsz lehetőség szerint legértelmetlenebbül feltenni, amikre már régóta nem is kell keresni a választ.
    Nem akartam belemenni ebbe a vitába veled, mert értelmetlen, ez már a hozzáállásodból érződik. (a kérdéseket is úgy teszed fel már eleve, hogy sose fogod elfogadni, hogy van rá válasz, ez is pszichológia :P ).

"Egyáltalán egy gépnek miért kéne szeretnie bármit? Milyen érvelési metódus hogy azért szereti a gép a zenét mert látjuk hogy jutalmazó molekulákat bocsát ki érte?"

Ez egy olyan érvelési metódus, ami elvárja, hogy az előzőek alapján egy kicsit elgondolkodj, és utánaolvass mondjuk az agy jutalmazó-rendszerének, mi a szerepe annak, hogy az agy így működik, és miért alakulhatott ki így, hogy egy "élőlény szeret dolgokat". Hogy miért szeretjük a zenét, erre nem tudok más választ adni, minthogy azért, mert úgy alakult ki, hogy ezt is pozitív élménynek tekinti az agy és jutalmazza. Az egyéni zenei ízlés meg attól függ - meglepő módon, hogy milyen emlékeink alakultak ki érzelmekhez kapcsolódóan.

"Közbe nem is az volt a lényeg hogy miért tetszik hanem hogy mindenkiben mást vált ki ,de te biztos azokat is megmagyarázod , bár így lenne mert eddig még egy db ilyen folyamat leírást nem láttam ,amiket belinkeltél mind darabokra szedtem és kiderült hogy nem is azt írták le benne amit te kihallottál belőle ."

Adtam magyarázatot és példát is arra, hogy miért vált ki mindenkiben más érzelmi reakciókat és gondolatokat. Szépen darabokra szedted, hogy ne értsd meg, ezzel nem tudok mit kezdeni továbbra sem.

Azért azt mégegyszer elmondom, ha nem lenne világos, az emlékek nem csak azok, amiket te most így fel tudsz idézni (képpel, hanggal meg mindennel együtt). Az is emlék, amire nem is emlékszel, de mégis befolyásol adott esetben a döntésedben, "tudat alatt". Például lehet, hogy kiskorodban egy nagyon szar kaját kellett megenned, rosszul is lettél tőle, és a terítőnek a mintája hasonlít arra a képre, amit láttál, és ezért nem fog annyira tetszeni (sőt lehet, hogy a színe volt hasonló , az alakzat teljesen más, de mégis az alapján ítélte meg az agyad, nincs is meg már pontosan, hogy milyen volt a minta), de ez nem fog tudatosulni. Rengeteg mindentől függ az egyéni ízlés, de vannak módszerek, amikkel lehet bizonyítani a rendszert. Megjegyzem, a reklámok is ilyen elven működnek, szépen kihasználják az agynak ezeket a tulajdonságait. De nem csak azért nem árt tisztában lenni az agyunk működésével.