Miért pont így és erre...
  • Balumann
    "Na de figyelj már akkor te tagadod a kauzális világot mert elfogadod hogy a pohár víz megfogásához nem te akartad elindítani a kezed hanem hivatkozol részfolyamatok közös eredőjére"

Nem értem, ebből hogy következtettél olyanra, hogy kauzalitást tagadom, illetve nem tudom mit értesz most részfolyamat alatt. Az agy működése elég összetett, de ez, hogy "nem te akartad elindítani a kezed" ennek sok értelme nincsen, a mozgást a te agyad erre szakosodott területe hozza létre, és ez nem feltétlenül a figyelemért, gondolatok létrehozásáért felelős rész eredménye, talán ezt mondhatjuk nem tudatosnak vagy szándékosnak. (de továbbra is ezek is emlékekből indulnak, hiszen egyszer a mozgást is megtanultuk és kapcsoltuk valamihez, és a gondolkodással is tudjuk "nevelni" ezt.

"a te értelmezésedben felfogható az ember egy önműködő biorobot ként de az megint sehova nem vezet mert az ivás helyett a fejedre is öntheted a vizet ha az jobban tetszik tehát valami önakarat van ott ami kizárja a csupán robotikus működést,és egyébként sem létezik ilyen robotikus ivás leírás pont a szabad akarat miatt."

Az önakarat is az agyban jön létre (és milyen meglepő, szintén az emlékeid és a jelen érzékelései alapján). A vizet most sem fogod a fejedre önteni, mert tudod (emlékeid és következtetéseid alapján), hogy nem érdemes, vizes leszel tőle, ha mégis fejedre öntöd akkor azért teszed, mert bizonyítani akartad, hogy ezt is megteheted. (de miért is, azért, mert valakik azt mondják, hogy te egy biológiai gép vagy, és te ennek ellent akarsz mondani? :D ).
    A lényeg, hogy maga az agy működéséből adódik, hogy az ember próbál nem gépként működni, hanem tanulni, gondolkodni, tudatot létrehozni (ez evolúciós szempontból is nagyszerűen magyarázható alapjaiban egyébként, hogy miért volt jelentős), mintha független lenne a saját korlátjaitól. De sajnos nem az, és minél többet foglalkozol pszichológiával illetve az agytudománnyal, annál egyértelműbb.

"A festményeknek nagyon nem ez a lényege amit leírtál, fogjuk rá hogy nem vagy egy nagy műkedvelő és azért írsz ilyeneket ,aki birtokolni akar egy művet és nem befektetésből annak nem magyarázod el hogy azért kell neki mert jó az ecsetvonás meg a téma meg a színek ,és ugyan így egy másiknak akit hidegen hagy az a kép nem magyarázod meg hogy őt mért nem érdekli ."

Tanultam művészettörténetet, abból (is) érettségiztem, így azért valamennyire képben vagyok azzal, hogy mi a lényege a különböző művészeti alkotásnak. És de, számos magyarázatot tudok arra is mondani, hogy miért tetszik valakinek egy olyan kép, ami például csak síkidomokat ábrázol.

És igen, az agyunk szereti a zenét is, jutalmazó molekulákat bocsát ki érte. :P Ezért fejlődött ki a zene.