Miért pont így és erre...
-
Remélhetőleg ő többet fog megérteni abból, amit írtam. Válaszolok, de nem miattad, mert tudom, hogy reménytelen.
"most is kimagyarázta miért van előbb a mozgatás mint a gondolat ,igaz hogy a tudósok nem tudják rá a választ de balu az megfejtette az enigmát."
Megint arról van szó, hogy igazából fingod sincs róla, mit tudunk és mit nem az agyról. Amiket leírtam, azokat pszichológusok fejtették meg, szó sincs enigmáról. Más kérdés, hogy ezt biokémia szintjén még nem teljesen értjük a folyamatok nagy részét, ennek is leírtam már többször is az okát korábban.
"Az is jó hogy a szervezeted visszajelzései váltják ki a gondolataidat pl éhes vagy ,csak az a ciki hogy ábrándozni úgy is lehet hogy a szervezet nem vált ki semmit tehát megint elővehetjük hogy a memóriánk volt a ludas."
Azt miért nem sikerült felfogni, hogy nem egy forrása van a gondolatnak ("mikor mi alapon"), hanem az agy különböző területeiről érkeznek a jelek, és ezekből alakul ki a gondolat, az emlékek függvényében? Ha elkezd fájni erőteljesen a hasad, akkor az meg fogja szakítani a gondolataidat, elkezdesz azon gondolkodni, hogy miért fáj a hasad, mivel tudnád enyhíteni. Persze eközben ugyanúgy működik az agy többi része, tehát látsz, hallasz, szagolsz, a test többi részéből is érkeznek jelzések (olyan nincs, hogy a "szervezet nem vált ki semmit", és nem csak arra fogsz gondolni, sőt, korábbi emlékeid alapján azt is tudhatod, hogy ha jobb, ha próbálsz nem arra figyelni állandóan, megpróbálsz valami mással foglalkozni.
"Ha ilyen okosak egyesek ,akkor mért nem születtek bioelektrokémiai folyamat függvények konkrét esetekre pl egy Csontváry Kosztka festmény szem által kiváltott érzelmek leírása tesék."
Egy festmény mindenkiben más érzelmeket alakít ki, attól függően, hogy az illetőnek milyen emlékei vannak azzal kapcsolatban (azok milyen érzelmi emlékekhez kapcsolódnak). És például lehetséges kitörölni vagy "beültetni" is emlékeket (hipnotizálás segítségével), és teljesen megváltoztatni valakinek az érzelmi reakcióit egy képre. Nyilván ezt még biokémiai szinten nem tudjuk leírni, de megfigyelhető, hogy milyen területeket érint, és nagyjából mi történik a gondolat kialakítása közben.
ui. Megéljük valaha is, hogy mielőtt benyögsz valamit ide, értelmezed azt amire válaszolsz, és megpróbálsz összeszedetten, érthetően megfogalmazni egy üzenetet?