13357
Miért pont így és erre...
-
Igen nézem -
Látod nem vagy te olyan dörzsölt ,szó szerint úgy reagáltál ahogy leírtam és még nekem írsz utóiratot ugyan már röhely.
Én elhiszem hogy a végtelenségig tudod dobálni random egymás után ezeket a semmire kellő mondatokat ,"a jelek az agy különböző területeiről érkeznek" rohadtul nem ez felkérés hanem az hogy tudd meghatározni azt ami a jelet megalkotja , mi van előbb a jel vagy a gondolat ? mi a jel és mi a gondolat,nagyon nem mindegy hogy mi akarjuk a jel keletkezését vagy a jel akar minket tudatba hozni . Festékes érveid is bukottak ,amikor először látod a képet semmilyen emléked nem lehet és nem kapcsolódhat hozzá mert a festményben nem az a lényeg hogy mi van rajta hanem hogy bepörgeti az agyad ,ezért van ezeknek nagy értékük ,valamit csinál amit semmilyen szögletes okoskodással nem tudsz rámagyarázni. Az ihlet ről hallottál már és akkor miért nem zseni feltaláló mindenki ha te így random három szóval kidumálod folyton az enigmát.
ui Legalább azokat hanyagold már hogy eddig nem ismerjük pontosan ,nyugodtan mondhatod fingunk sincs a mechanizmusokról. -
Jah és továbbra is ajánlom neked is, hogy nézd meg azokat, amiket belinkeltem illetve ajánlottam (a Megáll az ész című dokumentumfilmeket különösen). -
Remélhetőleg ő többet fog megérteni abból, amit írtam. Válaszolok, de nem miattad, mert tudom, hogy reménytelen.
"most is kimagyarázta miért van előbb a mozgatás mint a gondolat ,igaz hogy a tudósok nem tudják rá a választ de balu az megfejtette az enigmát."
Megint arról van szó, hogy igazából fingod sincs róla, mit tudunk és mit nem az agyról. Amiket leírtam, azokat pszichológusok fejtették meg, szó sincs enigmáról. Más kérdés, hogy ezt biokémia szintjén még nem teljesen értjük a folyamatok nagy részét, ennek is leírtam már többször is az okát korábban.
"Az is jó hogy a szervezeted visszajelzései váltják ki a gondolataidat pl éhes vagy ,csak az a ciki hogy ábrándozni úgy is lehet hogy a szervezet nem vált ki semmit tehát megint elővehetjük hogy a memóriánk volt a ludas."
Azt miért nem sikerült felfogni, hogy nem egy forrása van a gondolatnak ("mikor mi alapon"), hanem az agy különböző területeiről érkeznek a jelek, és ezekből alakul ki a gondolat, az emlékek függvényében? Ha elkezd fájni erőteljesen a hasad, akkor az meg fogja szakítani a gondolataidat, elkezdesz azon gondolkodni, hogy miért fáj a hasad, mivel tudnád enyhíteni. Persze eközben ugyanúgy működik az agy többi része, tehát látsz, hallasz, szagolsz, a test többi részéből is érkeznek jelzések (olyan nincs, hogy a "szervezet nem vált ki semmit", és nem csak arra fogsz gondolni, sőt, korábbi emlékeid alapján azt is tudhatod, hogy ha jobb, ha próbálsz nem arra figyelni állandóan, megpróbálsz valami mással foglalkozni.
"Ha ilyen okosak egyesek ,akkor mért nem születtek bioelektrokémiai folyamat függvények konkrét esetekre pl egy Csontváry Kosztka festmény szem által kiváltott érzelmek leírása tesék."
Egy festmény mindenkiben más érzelmeket alakít ki, attól függően, hogy az illetőnek milyen emlékei vannak azzal kapcsolatban (azok milyen érzelmi emlékekhez kapcsolódnak). És például lehetséges kitörölni vagy "beültetni" is emlékeket (hipnotizálás segítségével), és teljesen megváltoztatni valakinek az érzelmi reakcióit egy képre. Nyilván ezt még biokémiai szinten nem tudjuk leírni, de megfigyelhető, hogy milyen területeket érint, és nagyjából mi történik a gondolat kialakítása közben.
ui. Megéljük valaha is, hogy mielőtt benyögsz valamit ide, értelmezed azt amire válaszolsz, és megpróbálsz összeszedetten, érthetően megfogalmazni egy üzenetet? -
hihy #10329 "milyen bugyi van rajtad ."----gatyát hordok:)) -
hiper fizikus #10328 Az UFO-k, és a majomemberek lábnyomát is megtalálták már, lásd ezt a linket !
,
-
"Honnan jon maga a kesztetes az agyba?"
Parttalan vita majd rájössz.
Soha nem fogja megérteni mire gondolsz ,most is kimagyarázta miért van előbb a mozgatás mint a gondolat ,igaz hogy a tudósok nem tudják rá a választ de balu az megfejtette az enigmát.
Néhány olvasatra látszik hogy körbe hivatkozás van, de a többi is gyenge lábakon inog .Hivatkozik memória mint a gondolat forrására ,de ugyan ez a kézmozgatás forrása is ,mikor mire kell érvelni tudod így megy ez.Az is jó hogy a szervezeted visszajelzései váltják ki a gondolataidat pl éhes vagy ,csak az a ciki hogy ábrándozni úgy is lehet hogy a szervezet nem vált ki semmit tehát megint elővehetjük hogy a memóriánk volt a ludas.
Ilyen végtelen egymásra mutogatósdi de ha le is kéne írnia milyen folyamat az ami a memóriából gondolatot szül akkor megint előhoz valami kiváltó jelet ami a memóriából kiváltja a gondolatot és ez egy ördögi kör . A jel kiváltja a gondolatot ,a gondolat a jelet ,és amikor épp valamelyik alszik akkor azt mondjuk hogy no igen kérem szípen most láthassuk ahogy a memóriánk elkezdett dolgozni és az váltottak ki a gondolatot ,vagy a jelet tök mindegy csak használjuk a szavakat instant világ megmagyarázásra.
Ha ilyen okosak egyesek ,akkor mért nem születtek bioelektrokémiai folyamat függvények konkrét esetekre pl egy Csontváry Kosztka festmény szem által kiváltott érzelmek leírása tesék. -
Ne fárasszá nem vagyok hal. Te is tudod hogy miről beszéltem ,létrehozunk vizsgálati helyzetet amiben egzaktul bizonyítható hogy amit az utazó látott az igaz volt e. ÉN nem utaztam sehová haggyámán én nem vagyok spiritiszta és nem is mondtam soha ilyet ,ettől még felfogtam hogy hogyan lehetséges és hogyan lehet igazolni ,ti meg itt direkt adjátok a debilt az ilyen összeesküvéses magyarázatokkal hogy akkor a hipnoterapeuta is be van avatva meg ő találta ki meg ne higgyem el amikor nem is azért mondtam mert én ezt csinálom csak bemutattam hogy lehetséges tudományosan 100% ig bizonyítani pl ezt az asztrál utazást is . Nem nem muszáj a NASA objektumába férkőzni ,Sherlock az is megoldható hogy az utazó átmegy a testeden és közbe megmondja milyen bugyi van rajtad . -
steweee #10325 http://www.hir24.hu/tudomany/2013/08/28/megtalaltak-isten-labnyomat/ -
"Pont itt a lenyeg! Emlekrol beszelsz, de mozgatasrol van szo! Nem az emlek az elso, hanem a cselekves! Egy csecsemonek nincs emleke a mozgatasrol, hisz sose csinalta, megis CSINALJA"
Tudtommal egy csecsemő nem tud egyből sétálni, futni, beszélni, labdázni meg ilyen összetettebb dolgokat csinálni, ezeket meg kell tanulnia mindenkinek. Van néhány ösztönös mozgatás, illetve ösztönös az is, hogy gyakorlatilag próbálgassa mikor mi történik, ezáltalá emlékeket hoz létre, amik alapján utána képes lesz azokat a mozgásokat végrehajtani. Ha ezek az emlékek valami sérülés vagy betegség során elvesznek, akkor lehet, hogy újra meg kell tanulnia járnia, beszélnie, stb. az illetőnek.
Az már más kérdés, hogy ezekre a fontosabb funkciókra az agynak van egy területe, és ezekre idő után már nem kell figyelni, automatikussá válnak, tehát megelőzik a gondolatot. A járásra sem kell odafigyelni, közben tudunk gondolkodni vagy bármi mást csinálni. Nem is lennénk életképesek, mert az nagyon lassú lenne, jól érezhető, amikor valami új dolgot akarunk megtanulni (például új sportágat, új játékirányítót).
Ettől függetlenül ezeket ugyanúgy az agy végzi, az emlékek alapján, különben csak véletlenszerű mozgások lennének. Vagy egyszerű ösztönös mozgások, de egy olyan állat, ami csak ösztönösen mozog, sose lesz képes megtanulni mást, nem fog eszközöket használni meg ilyesmi.
"eg aztan akarmi is az elso, meg mindig nincs valasz a forrasra! Honnan jon a gondolat? Ami aztan informaciova valik! Honnan jon maga a kesztetes az agyba?"
Sehonnan nem "jön", az agyban jön létre a gondolat. Az emlékek, előző gondolatok és a különböző beérkező információk okozzák. Például ha a szervezetedtől jön egy jel, hogy éhes vagy, akkor az kerül a figyelem középpontjába, hogy milyen lehetőségeid vannak a táplálkozásra, vagy egy döntés elé állít, hogy inkább figyelmenkívülhagyd, mert most más fontosabb számodra, például hogy erre az üzenetre válaszolj - szintén a korábbi emlékeid alapján. :P
Figyeld meg a gondolataidat, és gondolkodj el ezen, rá fogsz jönni, hogy sokkal egyértelműbb, mint azt így gondolnád. És még millió érvet lehetne írni emellett, amik alapján egyértelmű mindez. -
steweee #10323 na, az első olyan hozzászólásod, amivel maximálisan egyetértek, és tökéletesen azonosulni tudok
(egy feketét kiradíroztam a listádról, és respect, ilyenekből még jöhet több) -
Katalizátor #10322 En pont az illuzio mivoltat probalom ecsetelni! -
Katalizátor #10321 "Szerintem amikor csak arra gondolsz, hogy mozgatod a kezedet, egyszerűen csak a mozgatás emlékét idézed fel, de elkerülöd az agynak azt a területét, ami a mozgatásért felelős"
Pont itt a lenyeg! Emlekrol beszelsz, de mozgatasrol van szo! Nem az emlek az elso, hanem a cselekves! Egy csecsemonek nincs emleke a mozgatasrol, hisz sose csinalta, megis CSINALJA! Meg aztan akarmi is az elso, meg mindig nincs valasz a forrasra! Honnan jon a gondolat? Ami aztan informaciova valik! Honnan jon maga a kesztetes az agyba? -
hihy #10320 Nem ésszerű, ha az agy(mi) kiötlünk valamilyen valamilyen mozgatási cselekményt, majd az agyunk(mi) megfelelő impulzusok formájában el is juttatja a megfelelő helyre?? -
hihy #10319 " milyen leányzó "---- 

"elutazás eddig ismeretlen helyekre is ,tehát az utazó visszatértekor beszámolót tud adni teszemazt katonai támaszpontokról vagy hogy mi van a hold túloldalán "
Vagyis te el tudsz utazni olyan helyekre is, amelyről életedben semmilyen infót nem szereztél?
Példa. Pentagon titkos helyeiről gondolom semminemű infoval nem rendelkezel. Te erre fogod magad, és asztrálisan felkeresed, amiután nekem beszámolsz a látottakról??? Amelyek persze tökéletesen fedik a valóságot.
Te így gondolod??
Azonkívül miért mindig 3. személyben beszélsz? Mondj magadról valamit, hogy például voltál-e már a Hold túloldalán? De én nem azokra az ismeretekre vagyok kíváncsi, amiket "innen-onnan" összeszedtél.
-
Ezt is csak onnan tudod hogy tavaly belinkeltem:DKar mozgatása tudattal vagy fordítva -
Három sor után felfogtam mivel ellenérvelsz nem kell novellát írni .
A könyvben amit nincs időm most elolvasni ,ezek után meg főleg, szóval ez egy irányított hipnotizáció asztárutazásnak eladva . Én továbbra is jelezném hogy arról az asztárutazásról beszéltem ami szó szerinti elutazás eddig ismeretlen helyekre is ,tehát az utazó visszatértekor beszámolót tud adni teszemazt katonai támaszpontokról vagy hogy mi van a hold túloldalán vagy leír neked kapcsolási rajzokat autentikus szakmai nyelven,tehát kétséget kizáróan plusz információhoz jut az egyébként jelentéktelen akár tanulatlan vagy gyerek utazó.
Hogy te melyik könyvnek hiszel meg én melyik könyvnek hiszek az úgysem vízválasztó itt ,mindenki a magáénak hisz . milyen leányzó -
hihy #10316 Richard Dawkins a militáns ateizmusról
Óriási!! -
Zero 7th #10315 Nem kifejezetten van most kedvem hosszasan vitába bocsátkozni erről, de jobb ha tudod, hogy erősen úgy néz ki, hogy a tudatos cselekvés csak illúzió, pont a kar mozgatásával kapcsolatban találták azt agykutatók, hogy hamarabb megvan az elhatározás a mozdulatra, minthogy az tudatossá válna. -
Persze sose lehet két teljesen ugyan olyan dolgot legyártani, de számítógépek esetén azért a környezet is közrejátszik valamilyen szinten (üzemi hőmérséklet, pormennyiség, használati idő és mit használnak rajta, elektromágneses zajok). De a lényegen egyébként nem változtat, hogy az emberek agya között sokkal nagyobb különbség van fizikailag, másképpen alakul ki, és életünk során is folyamatosan változik a különböző agyi tevékenységek során, ami megfigyelhető és egyre jobban meg is érthető, nem igényel külső szoftvert.
Szerintem amikor csak arra gondolsz, hogy mozgatod a kezedet, egyszerűen csak a mozgatás emlékét idézed fel, de elkerülöd az agynak azt a területét, ami a mozgatásért felelős. Azt már nehezebben tudod elképzelni, hogy milyen lenne, ha lenne egy 3. kezed is, és egyszerre kellene mozgatnod a másik 2-vel, mert nincsen róla emléked (csak következtetni valahogyan a meglévőkből).
"Honnan jon az alapveto cselekvesi kenyszer? Honnan ered? Na ez az ami igencsak misztikus! Erre a mai napig nincs valasz! "
Ez aztán pláne nem misztikus egyáltalán. Ha végiggondolod, az agy legfontosabb funkciója az, hogy az izmokat mozgassa (legyen szó táplálkozásról, eszközhasználatról, kommunikációról, táplálékszerzésről, harcról). Ez egészült ki számos funkcióval, de lényegében minden megmagyarázható ebből kiindulva, érdemes az állatvilágból kiindulni. A belinkelt videókban egyébként nagyon jól elmagyarázzák, nézd meg szerintem.
Nincs az egészben semmi misztikus, csak végig kell gondolni megfelelő szemszögből, nem téves elképzelésekből kiindulva. Nem véletlenül "túl materialista" a tudomány. Az evolúció az agy kialakulását is ugyan úgy magyarázza, mint bármi mást, tehát amit te gondolsz, az ellentmond az evolúciónak.
"Masik hasonlo kerdes a tulvilaggal kapcsolatos, ugyebar, hogy mi van a halal utan. Sztem az is igen erdekes, hogy mi volt a szuletesunk elott? "
Semmi. Ha nincs működő agyad, ami képes emlékeket (azok mintáit) eltárolni, és a jelenben a jelen érzékelése mellett összekötni az emlékeiddel, egyfajta folytonosság érzetét kialakítva (mintha egyszerre élnél a múltban is az emlékek által), nem képes gondolkodni, emlékek alapján emlékeket létrehozni, érezni és stb. funkciókat ellátni, nincs semmi. Ha az agyad megsérül, nem képes ellátni ezeket a funkciókat, ugyan ez lesz (pl. kómába kerülsz, nincsenek emlékeid, nincs kapcsolat a mozgásért felelős területek és a többi között, szintén ugyan az, bár talán érzékelni még képes olyankor, de csak utánna lesz képes esetleg felidézni). Akkor is értelmetlen lenne a lélek, mert olyankor sem vagy már ugyan az, mint akinek vannak emlékei a múltról. -
Katalizátor #10313 Bocsi a hibakert, iPodon potyogok. -
Katalizátor #10312 De a gepek sem ugyanolyanok! Johet ki a futoszalagon ket ugyanolyan tipus, megsem lesz ugyanaz! Az egyik tonkremehet hamarabb, vagy egesz mashogy fog viselkedni. Nem tudom neked hany szamitogeped volt mar, de megfigyelheto, hogy mindegyiknek mas "szemelyisege" van.
Ha azonban meg mindig furcsalnad amit irok, van egy remek peldam!
Hogy mozgatod a karod?
Megis hogyan is mukodik ez?
Persze egy darabig van ra magyarazat: az agy idegi impulzust tovabbit az izmaidba, elektrokemiai uton a neuron palyak altal. Osszhangban az erzekszerveiddel tudod koordinalni mit is akarsz. De honnan is ered ez az egesz?
Hogyan valik a gondolat el egeszen a kivitelezesig?
Ajanlok egy kiserletet! Tartad a kezed magad elott es jatsz el egyfajta Schrodinger-dolgot a kezeddel! Nezd a kezed, gondolj a mozgatasra, majd mozgasd meg! Ez egyszeru nem igaz? Ezt tesszuk eletunk nagy reszeben, pl amikor kiverjuk! Namost gondolj arra, hogy mozgatod, de nem mozditod meg! Nem fog megmozdulni, hisz a feladat, hogy ne mozgasd! Most jon a neheze!
Gondolj amire csak akarsz es csinald azt, amit diktal a parancs! Eszre fogod venni, hogy az erzesek es pulzusok keveredni fognak es te sem leszel biztos abban, mikoris fogod tudni megmozditani a kezed. Kicsit el kell vele hulyulni, mig ide elersz, de egyebkent egyszeru gyerekjatek.
Tehat a nagy kerdes! Honnan valik a gondolat igazan igazza? Azt nem mondhatjuk, hogy a gondolat okozza a fizikai hatast, hisz ez alapjan ha csak gondolnek a kezmozgatasra, akkor mozogna! Honnan jon az alapveto cselekvesi kenyszer? Honnan ered? Na ez az ami igencsak misztikus! Erre a mai napig nincs valasz! Persze ettol fuggetlenul partolom az evoluciot, mondandom lenyege csupan annyi, hogy van itt meg tobb a testen (anyagon) tul is! Ehhez pedig nem kell se vallas, se fanatizmus! Masik hasonlo kerdes a tulvilaggal kapcsolatos, ugyebar, hogy mi van a halal utan. Sztem az is igen erdekes, hogy mi volt a szuletesunk elott?
-
hihy #10311 Kincsesbánya neked!!! Még evo is van benne!!! -
hihy #10310 Ezt te el is hiszed?:
A haladó utazás
Ha már eltelt egy kis idő az első alkalom óta, akkor indulhatsz a következőre. Ugyanazok az előkészületek.
Képzeld el, ahogy lassan elmerülsz. Majd lassan felemelkedsz a testedtől. Ekkor képzeld el, hogy felállsz. Menj a szobádban pár kört. Nézd meg magad jól, hogy mit viselsz, ha nem tetszik csak gondolattal meg változtathatod a ruhát.
Most megláthatod a vékony ezüst szálat, amely a fizikai testedet az asztráltesteddel köti össze. Más-más helyen kötheti össze a két testet, nem kell miatta aggódni, ha neked nem a homlokodból ered a szál.
Ha mindent jól megnéztél, menj ki a házból. Akár ablakok, akár ajtón. Az asztráltested szilárdságától is függ, hogy a falon át tudsz-e menni.
Utazásod különböző sebességen történhet. Sétálhatsz, vagy sebesen száguldhatsz, illetve egy szempillantás alatt távoli helyekre is eljuthatsz.
Képzeld el a helyet ahová menni akarsz. Azonnal oda is érsz. Néz körül, nézd meg jól a tárgyakat, helyeket. Ha végeztél, gondolj újra a fizikai testedre, a szobára ahol hagytad. Ekkor odateremsz. Most gondolj arra, hogy a testedben vagy újra. Számolj lassan vissza és nyisd ki a szemed.
Egyesek képesek könnyebb tárgyakat is magukkal vinni az asztrálutazásaik során, esetleg kipróbálhatod te is.
Könnyebb olyan helyre jutni, amit már ismersz. Esetleg nézegess fényképeket róla.
Források:
Richard Webster: Asztrálutazás, Édesvíz Kiadó, Budapest, 2001. -
hihy #10309 Még egy pillanat. A jóga a test, és a szellem épülésére szolgál.
Ennek egy "változata" az agykontroll, melyet szintúgy gyakoroltam. Hát, hogy őszinte legyek ez az eredeti meggyalázása. Persze, ha azért kontrolozol, hogy bizonyos mértékben tudj uralkodni elméd, agyad felett, az ésszerű. Azonban Silva úr a falban, felhők között, a világűrben mászkált.
A HÜLYE!!!! -
hihy #10308 Itt asztrál utazgathatnál:| #10304 -
hihy #10307 Nem akarlak meggyőzni, lehet, hogy meg sem tehetném, ha éppen máshol tekeregsz.
Mielőtt kipróbálod az ebben a könyvben szereplő gyakorlatokat, győződj meg róla, hogy testileg és szellemileg egészséges vagy-e. Minden gyakorlat előtt vizsgáld meg a lelkiállapotodat, hogy megfelelően könnyed és kíváncsi-e. Hogy fokozd a fegyelmezettséged, tégy fel magadnak minden gyakorlat előtt egy kérdést! Például: Mit akarok tulajdonképpen? Milyen helyekre juthatok el testen kívüli utazóként? Milyen bolygókat és dimenziókat látogathatok meg? Ki lennék szívesen? Sosem késő az lenni, aki mindig is akartál lenni! „Az igazi felfedezőút nem arról szól, hogy új tájakat keresünk fel, hanem hogy új szemmel látunk.
Nos ezt azért linkeltem be, hogy lásd milyen marhaság az egész asztrálos utazás. Tegyük fek, hogy egy ember úgy nől fel, hogy semminemű kapcsolata nem lesz környezetével. De azért megtanul olvasni, beszélni minimum. Igaz, hogy ez már üti az abszúlútság tényét, de kössünk kompromisszumot. Elovassa a könyvet lelkesen, hisz is benne. Szerinted tud-e majd bármiféle utazást is véghez vinni?? Ugye hogy nem, hiszen nincs semmiféle "élettapasztalata".
Azonban az a személy, aki a kezdetektől fogva tömködte magába az infót, sőt az agya neuron kapcsolatai feltűnő sikerességről tettek bizonyságot, nos ő fog utazgatni. De csak oda amit már megismert, ahol járt akár személyesen, akár képzeletben. Sőt még a múltba is el tud jutni, de csak abba, melyikről tudomása van. Mondjuk olvasott Cézárról pár dolgot. Hozzá is ellátogathat, de csak annyira, amennyit tud róla.
Gondolom olvastál, olvasol könyvet. Én nagy könyvmoly voltam régebben. Ha te is, akkor tudod, hogy egy regény olvasása felér egy utazással. Ott vagy, te képzeled el a helyszínt még akkor is, ha az író szeretné az ő elképzelését rád erőltetni.
Nem akarom, nem is tudom az összes impulzust, hatást felsorolni ami egy átlag embert ér, de te is csak oda tudsz elutazni, ahol már "jártál".
Na egy példa. Te utazgatsz a naprendszerben. De hogyan is? Hát úgy, hogy bizonyára érdekel a csillagászat, és így képzeletben el tudsz oda jutni, amiről olvastál, halottál, vagy esetleg elképzeled.
De nem úgy, hogy hoppá körbe röppensz az asztrál testeddel a Jupiter körül, és felfedezel egy újabb holdját!!!
Kintebb pedig azért nem repkedsz, mert kevés az infód róla. Látod én már az ősrobbanásig is eljutottam.:D
Remélem értetted amit írtam te OKOS leányzó??????? -
Az a baj veled hogy fel sem fogod melyik kérdésedre reagálok ,össze vissza értetlenkedsz , azért memória hiba mert már ezerszer megválaszoltam!
A békacombos fekvő testes dolgaidat se tudom hová helyezni ,nem is értem mi ellen vagy miért érvelsz , én is arról beszéltem hogy a fekvő testben életben tartott szív nem utal lélekre észre ,ezt az orvostudomány az agyhalálig redukálta le tehát az agyhalott a hivatalosan is halott lény.
A jógás érvelésed is tévút ,azért mert te észnél voltál én nem azt állítottam hogy minden jóga gyakorlat asztráltestutazással és lélek kihelyezéssel jár ,amúgy is akkor is észnél lennél ,szóval nem tudom mi ellen érvelsz ,senki nem állított egy percig sem olyat hogy kettészakad az eszed és két helyen leszel tudatosan .
Elkerülte a figyelmedet hogy én a test alvó állapotáról beszéltem mivel az az állapot orvosilag alvó állapotnak felel meg tehát nem tudjuk megkérdezni tőled hogy észnél vagy e ergó nem feltételezhetünk eszet az alvó (jóga állapotban is) testednek.
Te meg sem közelítetted az asztrál utazást ,maradtál a testedben ennyi. Nem kell itt botrányoskodni te buta ember. -
hihy #10305 Köszi a linkeket! -
Akkor lenne valóságalapja annak amit írsz, ha minden ember agya pontosan ugyan olyan lenne, ugyanannyi idegsejtből állna, ugyan úgy alakulnának ki a kapcsolatok, nem lennének fizikailag eltérések és működés során változások az agyban, így nem lenne magyarázat a látszólag szoftveres eltérésekre. A valóság pontosan az ellenkezőjét mutatja, és ez egyre biztosabb mostmár, ahogy a tudomány fejlődik.
Linkelek néhány videót - pontosabban előadást, amiket mostanában találtam ezzel kapcsolatban, nagyon érdekesek, érdemes megnézni szerintem mindenkinek.
Antonio Damasio: A tudat megértésere irányuló kutatás
Mi olyan különleges az emberi agyban?
Elizatbeth Loftus: Memóriánk játékai
Daniel Wolpert: Miért is van valójában agyunk
Illetve ajánlom figyelmébe mindenkinek a Megáll az ész című dokumentumfilmet.
Evolúcióval, élet keletkezésével kapcsolatban is linkelek 1-2 videót:
Richard Dawkins a militáns ateizmusról
Játék, az evolúció ajándéka; a bonobóktól az emberig
[URL=http://www.ted.com/talks/craig_venter_unveils_synthetic_life?language=hu]Craig Venter leleplezi a "szintetikus életet"[/URL]
-
Katalizátor #10303 Itt egyet kell hogy értsek Streptilsszel! Túl "materialisták" vagytok felfogni a "többet", habár az evolúció mellett állok, ami a spiritisztáknak nem tetszik, de ennek az egésznek van egy motorja! Ami máshonnan jön! Valòjàban igaza van mindenkinek, más a kulcs! Legjobban a "számítògép" a legjobb kiindulòpont! Ha magadhoz hasonlítod! Mit is jelent ha rajtad Windows van, vagy McIos? Ez a szoftver, nem a hardver! És mégis milyen fontos!
-
hihy #10302
Ha a tükör összetörik- 7 évig bajt hoz a házra.
Ha a tükröt egy hajadon, vagy egy nőtlen ember töri el, akkor 7 évig nem nősül meg, vagy nem mehet férjhez.
Ha halottas házban nem takarják le a tükröt, a halott a tükörben megjelenik, kísérteni fog. A tükörről a leplet a gyászmise után lehet csak levenni. (Máshol a hetedik hét végén szabad csak leleplezni, így szól a babona)
Tükör előtt tilos gyertyát gyújtani, mert átjárnak rajta a szellemek.
A tökröt, ha küszöbre teszünk, vagy az ajtóval szembe tesszük, akkor az ártó szellemek megriadnak saját képüktől és nem tudnak bejönni a házba. (Ennek a magyar babonának mását a feng shuiban is hasonlóan tartják)
A hálószobába tett tükröt is baljósnak tartják, de ha a tükröt az ágy alá dugjuk, akkor a rossz álmot visszafordíthatjuk a segítségével.
Érdemes a szerelmünket meglesni fésülködés közben, mert ha a tükörben a hátát nézi, akkor csalfa természetű, szereti, ha "utána néznek", míg ha nem nézegeti magát hátulról, akkor hűséges természetű.
-
hihy #10301 "fekvő testet még évekig"
Drágaságom helyezd magad hanyatt: egy szívet is végtelenségig dobogtatni lehet, ha megfelelő impulzusokat kap.
Sőt bizonyára halottál a híres békalábról is.
Azoknál szerinted mi dominált: lélek, ész??? -
hihy #10300 Erre nyomathatnál pár sort, hogy igazam lehet-e??: #10289
-
hihy #10299 Amúgy pedig fura, mert én is jógáztam, de az eszem a helyén volt.
Nem voltam memóriahibás.
De miért is sértegetsz te engem?? Bánt mit teszel!! -
hihy #10298 "káromkodások növekvő számából és dühöngésből"
Ugye kincsem ezzel nem rám céloztál??
Mert ugye én nem tettem olyant.:))) -
hihy #10297 Jujj de ari vagy: | #10291 -
Kár hogy ebből sem azt értetted meg amire célzott , miért is nem lepődök meg.
Csupán a tudatod mindenkori oszthatatlan helyére utal ,normál esetben az nem fordulhat elő hogy a tükörből hozzád kérdéseket tesz fel a tükörképed ,az már hallucináció és kóros elmeállapot és egy kívül álló nem is látja ezt az eseményt , tudományosan is csak a te agyadban definiálható a másik személy vagyis nincs paradoxon , lokalitásilag így is nálad van a labda ,még így sem igaz hogy többszörös lelkekre van szükség hogy több térbeli ponton legyél egy asztráltest utazáson. -
Gondolom strepsilsnek írtad?
Igen ,egy lelketlen eszetlen testet fogsz látni ahogy az ül jóga ülésben.
Na nem mintha magyarázatra szorulna hogy miért is lelketlen eszetlen egy húsdarab de a káromkodások növekvő számából és dühöngésből arra következtetek hogy ezt is meg kell magyarázni.
Szóval rövidtávú memória hibás barátom : Egy alvó élőlényről nem tudod megállapítani hogy esze neadjisten lelke van , így értelmetlen is hozzárendelned.
Erre már rajtad kívül az egész orvosi tudomány is rájött ,ezért van definiálva az agyhalál mint halál ok hiszen a fekvő testet még évekig működésben tudná tartani a gép ,azok a materialista emberek még sem olyan hőzöngő primitívek hogy a test működésével azonosítsák az életet és ehez kapcsolódó fogalmakat (ész lélek). -
BladeW #10294 Csak nem te vagy Frabato reinkarnációja?