• sathinel
    #89
    Hát akkor örülhetek) én a buddhizmusban jobban hiszek, és ha isten létrejottének valszínűsége =1 akkor buddhává lehet vállni. Isten leszek:D Bár én eddig is hittem ebben. De az evolúció hol ütközik a vallásokkal? Ja hogy kereszténységnél van csak ilyen? A többi vallás nem utasítja el ezeket? még az atomokról is beszél a hinduizmus. Ha pedig csak az ismert csontvázakat, és környezetet nézzük szép példa az evolúcióra pl Afrika. Hogy változott, és hogy változtak meg az ott élő fajok. És ebből az időszakból elég sok maradványunk van.
    Vagy pl az Ausztráliában talált ősfenyő amit minden ország még magyarország is kapott az kamu? Elég sok vallásról tanultam, és nagyrésze az anyaghoz a természethez nyúlik vissza, és abból ered. Mivel így nyilvánul meg a változások világában az ami miatt mindez létezik, és ennek tagjai vagyunk. Szúfizmus, hinduizmus, buddhiszmus, és még sorolhatnám mind ezek alapján épül fel. Ezért sem értem hogy miért fáj eggyes vallásoknak hogy van evolúció. Nem kellene egymást ütnie a vallásnak és tudománynak.

    Itt egy példa:
    A modern tudományhoz hasonlóan az anyag alapvető építőköve itt is az atom (szanszkritul anu), de a Védák ezen kívül tudatos elemekről (jivatma), valamint egy felsőbbrendű, tudatos létezőről is említést tesznek, melyet paramatmanak (Felsőlélek) neveznek. A Legfelsőbb Személy, akit minden fizikai és egyetemes energia forrásának tekintenek, egyidejűleg mindenhol jelenlévő és helyhez kötött; benne létezik a világegyetem, de ugyanakkor a világegyetem minden egyes atomjában benne van. A valóság leglényegesebb eleme a tudatosság, amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül, ha érthető módon akarjuk leírni az univerzumot.