• kukacos
    #125
    Nem hibáztatlak érte, csak bemutattam, hogy rosszul érvelsz. A menet a következő volt: azt mondom, hogy a Nap látványosan nem cáfolja, hanem megerősíti azt, hogy a forró plazmának tekintélyes hőleadása van, és bizony nem szigetel. Erre te azt mondod, hogy de igen, mert a Nap belsejéből sokáig tart kijutni a leadott energiának, amire én azt mondom, hogy ja, egymillió kilométer vastagságnál már szigetel, de itt nem ez lesz a helyzet. No, akkor szerinted a Nap igazolja, hogy szigetel száz méteren is?

    Az Orion esetében 10 kt-ás egységekben történik a robbanás a lemeztől 60 méterre. Egy 100 MT-ás töltet tízezerszer nagyobb, és nyilván nem 60 m-re robbantjuk a felszíntől, hanem a felszínen. A két eset megint nem hasonlítható össze.

    Nézd, egyikünk sem végzett számolgatásokat, hogy mekkora darabját képes valójában elpárologtatni egy ekkora robbanás egy aszteroidának. Te úgy hiszed, hogy minimálisat, szerintem meg elég sokat. Magyarázhatod szép szavakkal, hogy mi mit nem melegít, én meg leírhatom, hogy vezetési állandók meg és hővezetési együttható elég nagy, de az se fog meggyőzni senkit sem. Nézd meg a Bravo krátert, aztán visszatérünk a dologra.