• Komolytalan
    #88
    "Az adókedvezmények nemcsak multikra vonatkoznak, hanem MINDEN cégre, csak el kell érni egy minimális beruházási/foglalkoztatási nagyságot. Hogy ezt a hazai cégek nem tudják elérni, hát ez van."
    Amit leírtál egy az egyben a (személytelen) pénz a munka, vagyis dolgozó (ember) felett elv megfogalmazása. A bibi csak az, hogy a demokráciában alapelv, hogy nem a (személytelen) pénz, hanem a nép érdekében kell történnie a dolgoknak.
    Másrészről ha csak gazdasági szempontból nézed is akkor is kurva nagy ellentmondás, mert a gazdasá fejlődését a piaci szereplők versenye szolgálja. Amiről te beszélsz az pedig az, hogy akinek sok pénze van, az kapjon még több támogatást, akinek kevesebb pénze van, attól vonjunk el még többet adók formájában. Holott a nagyobb cégek működtetése bevételarányosan olcsóbb, mivel lehet hogy 100 főre is elég 2-3-4 könyvelő, kis cégnél meg 1 főre is kifizeti mondjuk 1/10 könyvelő alkalmazásának költségeit. De banki költségtől kezdve a szoftvereken át semmi költség se lineárisan növekszik a cég mértékével, tehát egy nagy cég élből előnyben van egy kicsivel szemben, még ha piaci fölénnyel való visszaélést nem vesszük, akkor is. Éppen ezért - tisztán a gazdaság érdekeit nézve - sokkal jobban megérné ezeket az előnyöket kiegyenlíteni a kicsik támogatásával, kedvezményezésével, mint mélyíteni azzal, hogy a nagyokat támogatjuk.