A SZINKRONFIKÁKAT AZ ANGOL, HEROES TOPIKBA. IDE A MAGYAR VERZIÓ NÉZŐIT VÁRJUK.
-
Nos igen, lehet mondani hogy "saját ízlés" (ehhez hozzájárulhat az is hogy sorozatokról nem születik kritika mint egész estés filmekről) és hogy nem lehet egyértelműen meghatározni hogy jó-e vagy rossz.
Azért mert egy sorozat nem nézett, attól még lehet jó. De hogyan is definiálhatnánk a "jó"-t a sorozatoknál?
A nézettségi adatokkal semmiképpen sem lehet, elég ha csak "a 10 milliárd légy nem tévedhet" esete jut eszünkbe...
Megoldást talán olyan felmérés jelenthetne ami azt mutatja be hogy azon emberek közül akik elkezdték nézni az adott sorozatot, hányan nézik még végén is.
Negatív véleményt lehet írni (mint ahogy azt sokan megtették a Lost-nál akik végignézték az 1. sőt a 2. évfolyamot és nem tetszett nekik) akkor is ha valaki nem néz tovább egy sorozatot.
Elmondanám hogy a Hősökről túlnyomó részt pozitív kritikát hallottam és aki el kezdte nézni, az a mai napig nézi (ellentétben a Lost-tal).
Mint írtad te a Lost-ot preferálod a Hősökkel ellentétben. Elgondolkoztál azon hogy ez vajon miért lehet? A 2 sorozat felépítése nagyjából hasonló (több szálon futó, több egymással összefondó történetű karakter bemutatása a világ különböző részeiről, egy előre meg nem határozott cél, stb.). Mi van ha előbb a Hősök jelenik meg? Lehet hogy most azt néznéd és a Lost-ot hagytad volna abba, ha azok az emberek akik most a Hősöket magasztalják az egekig pont a Lost-ban csalódtak?
A gond egy sorozatnál akkor van ha pár rész kihagyás után semmit sem vesztve vissza tudsz kapcsolódni. Sajnos a Lost ilyen. Persze megint jön a hype, hogy "a 3. évadban minden kiderül". Persze akkor megkérdezném hogy mihez kellett akkor az első 2 évfolyamot végignézni...
Én ezért kérdeztem meg minél több embert hogy jó, izgalmas, intelligens sorozat-e a Hősök, nem fürdik-e be vele az ember mint a Lost esetében...