732
A SZINKRONFIKÁKAT AZ ANGOL, HEROES TOPIKBA. IDE A MAGYAR VERZIÓ NÉZŐIT VÁRJUK.
  • precision
    személyszerint nálam odaveri a pb -t, valahogy hangulatosabb, jobban szeretem az ilyen képregény dolgokat, bár tény hogy a pb 1. szériája ütött, ez a 2. most annyira nem köt le
    de összességében _nekem_ a heroes jobban tetszik
  • Atisz #249
    A nőre írtam, de arra már kaptam választ.
  • Cat 02 #248
    1 ereje van eltudja hajlítani a teret és ezáltal vhogy az időt is
  • Atisz #247
    A lehetőség adott, ha nagyon érdekelne lekapnám hamarjában, mint PB-et...
  • precision
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hát azért nekik is van szerepük, vagyis a képességeiknek...nade ez nem az a topik, itt még csak 3 részt láttak ugyhogy pszt :P
  • Seten

"Mindegyik szereplőnek"?

Kivéve akiket legyilkolnak. :)

• Atisz #244
    Igen, ez elképzelhető.
    Fogom nézni, remélem megéri. Mondju keddig látottak alapján PB-nek közelébe sem ér...

Amúgy nem volt spoiler
  • precision
    értem a célzást, de ez egyáltalán nem volt spoiler, vagy igen? :P
  • akyyy
    azt is írd le ki hal meg a végén
  • precision
    Mindegyik szereplőnek lesz vmi fontos szerepe a 'fő cél' -ban, ezért Heroes. És ez tetszik benne, hogy ugy is lehet valaki hős, hogy nem húz álruhát, maszkot...stb
  • Seten

Ja, eddig csak sima tudathasadásnak látszik.
    A képessége pedig az iszonyat erő/gyilkolászás. :)

• precision
    Nincs időtorzító képessége. A készítők így jelezték azt, hogy nem emlékezett rá, mit csinált a másik személyisége. Szal értsd, előjött a másik énje, csinált vmit (átöltözött, új frizura...stb.stb.), aztán visszajött a 'normál' énje, és nem emlékezett semmire.
  • Palinko
    "és akkor jön elő ha a tükörképét látja"
    pedig nem is ronda,hogy bevaduljon :S
  • akyyy
    nem hiszem hogy jövöbe lát. hanem elment a jövőbe. ha cask látta volna, akkor ismét ült volna a metrón, aztán new york, lecsukás és BUMM.... ahoz képest meg repcsin voltak, meg kisjányokat mentegettek.

plusz ugye le tudta állítani az időt:D

de a csajt én se értem. úgy látszik 2 énje van, és akkor jön elő ha a tükörképét látja
  • Atisz #236
    Egyébként az időutazás az nagyon imba (imbalanced), de ha jól látom ez a japán gyereknek amolyan jövőbelátás szinten műkődik...
  • Atisz #235
    Én a nőről beszélek, akinek van a gonosz "énje". Neki is van vmi időtorzító képessége amikor 2 óra elröppen az életéből, miközben megváltozik a haja, telefonálnak neki, stb. (2. rész)
  • Lacee
    miért lenne? elhajlítja a téridőt, ez vagy teleport vagy időutazás (de inkább mindkettő egyszerre, ahogy már az első részben is kiderül)
  • Seth
    Peternek "univerzális" ereje van, majd meglátod
  • Atisz #232
    * szuperereje
  • Atisz #231
    Csak azt nem tudom hogy miért kellett őt is ilyen időutazásosra csinálni? Akkor neki 2 "szeuperereje" van?
  • Palinko
    szerintem ő is a tv2 őn követi mint ebben a topicban legtöbben
  • Cat 02 #229
    nem tom meddig láttad :D én 11. ik de azt vettem észre h egy csomonak volt oka rá h olyan lett amilyen de
  • Seten

Hát, szép egy banda!
    A többiek meg csak be vannak tojva, hogy "jaj, mi van velem?!"
    Hiro a király (főleg mikor a Blade-szerkóban nyomul)!

Egyébként Niki-ben mi a különleges, csak az, hogy gyilkológép (és mellette tudathasis), vagy ez komplexebb dolog?

• Cat 02 #227
    btw kéne logo:D
  • Cat 02 #226
    meg Petrellinek lesz ^^
  • Seten

Én csak azt kérdezném: miért Heroes?
    Itt egyedül csak Hiro-nak van ilyenfajta elhivatottsága! :)

• winnie
    valaki igazán felvehetné:) most már én is kíváncsi lettem.
  • Lacee
    hmm szerintem hagyjuk...

azt mondtam már hogy milyen állat promo megy a tv2-n? :)
  • winnie
    itt viszont önellentmondást látok.

"azok nem tudják mi az a spoiler, és kurvára szarnak bele, ha egy promóban lelönek pár dolgot előre."

pontosan ezt írtam én is.

a kedvedért a timeline:

14.55 lacee: "milyen ócska a negyedik rész reklámja, ekkora spoilert belerakni...
    15.23 winnie: pedig az nbc is beletette és a néző amúgy sem tudja, hogy spoiler.
    15.26 cmdr: hülyeséget beszélsz.
  • winnie
    ejnye, megint pontosítanom kell...

"(pl, heroes-lost crossover rész, idijóta)"

pedig még gyk oda is írtam, hogy a heroes készítője mondta. legközelebb vastagítom.

"But Kring, for one, says he loves the idea. If we could talk them into doing it," he said, "we'd do it."

de ez már elég régi hír, a sok összeesküvés elmélet (lagutóbb a gannon car rentals ütügyén röppent fel) miatt rákérdeztek kringnél is. ő meg azt mondta, hogy... ld. fent.

/persze próbálkozni még lehet, látom nagyon meg akarsz fogni és egyszer tudom, hogy sikerülni fog, de addig még én mulatok a lelkes próbálkozásokon, bár valszeg mint a másik topikban, amikor kiderül, hogy butaságot mondtál, akkor megint jön a kámfor-effekt:D/
  • Cmdr
  • Sir Quno Jedi
    Akkor leszögezhetjük, hogy a Heroes jó, de a nézői tirpákok... :DDD
  • Cmdr
    Nem tom, de ha visszanézel szinte minden második hsz az okoskodásából, mások leugtásából áll, ami egyben totál hülyeségek is! (pl, heroes-lost crossover rész, idijóta)
  • Sir Quno Jedi
    Szszpojler az az autókon van, nem?! :D
  • Cmdr
    Drága barátom, azok az emberek akik nem neteznek, nem tudnak angolul, azok nem tudják mi az a spoiler, és kurvára szarnak bele, ha egy promóban lelönek pár dolgot előre. Megint mondod a tökéletes hozzánemértési baromságaidat, amiben tökéletesen meg vagy bizonyosodva, hogy igaz is! naná.
  • winnie
    oké, én nem láttam a tv2 promóját, de az NBC-s promóban is ott az a bizonyos jelenet és az a bizonyos mondat. hogy akkor senkinek nem volt baja vele? naná.

vannak olyan spoilerek, amik a promót nézve nem esnek le a nézőnek, csak ha megnézi a filmet, akkor döbben rá, hogy mekkora spoiler volt. és vannak emberek, akik szólnak annak, aki még nem látta, hogy "hé, ez spoiler! rossz lesz neked"

ilyenkor szerintem jobb nem jelezni - ráadásul egy promó nem annak készül, aki látta. ha egy spoiler üt a legnagyobbat, akkor igenis ki kell használni, bele kell tenni, mert az ütős dologra ráharaphat a néző. ha ez van a negyedik részes promóban, akkor hatásosabb mint ha nem lenne. szerintem.
  • Lacee
    milyen ócska a negyedik rész reklámja, ekkora spoilert belerakni...
  • winnie
    atisz: naná. egyértelmű, hogy a nézők száma nem jelent minőséget. nem is vitatom.

viszont, amit mondasz, hogy hányan nézik a végén, az alapvetően sántít, hiszen egy sorozatnak akkor lesz vége, ha már nem nézik, így minden sorozatot (najó, a sorozatok 99%-át) eléri az, hogy csökken a színvonala, ezért a nézők abbahagyják és ezért vége lesz.

"Elmondanám hogy a Hősökről túlnyomó részt pozitív kritikát hallottam és aki el kezdte nézni, az a mai napig nézi (ellentétben a Lost-tal)."

naná. két év múlva térjünk vissza erre:) jönni fognak a negatívak is.

"Elgondolkoztál azon hogy ez vajon miért lehet?"

persze. az egyiknél nem tudtam kötődni a karakterekhez, míga másiknál érdekeltek. a heroes első 4 része olyan ütős befekezéseket produkált, hogy letettem a hajam, de ennek ellenére untam a dolgokat és azóta el vagyok azzal, ha elolvasom, hogy mi történt egy epizódba és megnézem az "előző részekben történteket" 1 perces összefoglalóban. (képben vagyok, nem maradtam le semmivel és van 40 perc szabadidőm:)

"Mi van ha előbb a Hősök jelenik meg? Lehet hogy most azt néznéd és a Lost-ot hagytad volna abba, ha azok az emberek akik most a Hősöket magasztalják az egekig pont a Lost-ban csalódtak?"

jó kérdés. szerintem nem hősöznék, de valóban nehéz erre válaszolni.

"A gond egy sorozatnál akkor van ha pár rész kihagyás után semmit sem vesztve vissza tudsz kapcsolódni."

erre jó példa. az 1x05 után még az 1x09-nek adtam esélyt. semmit nem vesztettem, mindent megtudtam, ami történt addig, de ez nem is csoda, hiszen a sorozatok hihetetlenül megchanikusan csinálják e tekintetben. rengeteg visszautalás van és ott a "privjöszli". a készítők nem hagyják, hogy ha valaki kihagy valamit, akkor le is maradjon.

" Sajnos a Lost ilyen."

ezzel pedig vitatkoznák, mert pl. ott a flashbackek miatt sok mindenrőől lemaradhat a néző, hiszen hiába derül ki egy fontos dolog most claire visszaemlékezéséből, az 10-20 részig tuti nem kerülhet szóba, így a néző is lemarad.

"hogy "a 3. évadban minden kiderül". Persze akkor megkérdezném hogy mihez kellett akkor az első 2 évfolyamot végignézni..."

ez OFF, de nem tudom, én baromira jól el vagyok azzal, hogy nem derül ki semmi. amúgy meg kiderül és engem spec zavart is, hogy a második évadban a nyomás hatására túl sok mindent fedtek fel. a twin peakset is a nézői elvárások fojtották meg. ha a lost tartaná azt a tempót, mint az első évadban, jobb lenne. így viszont túl sokat markol. szerintem a sorozatban a sziget csak egy melléktényező.
  • Atisz #212
    Nos igen, lehet mondani hogy "saját ízlés" (ehhez hozzájárulhat az is hogy sorozatokról nem születik kritika mint egész estés filmekről) és hogy nem lehet egyértelműen meghatározni hogy jó-e vagy rossz.
    Azért mert egy sorozat nem nézett, attól még lehet jó. De hogyan is definiálhatnánk a "jó"-t a sorozatoknál?
    A nézettségi adatokkal semmiképpen sem lehet, elég ha csak "a 10 milliárd légy nem tévedhet" esete jut eszünkbe...
    Megoldást talán olyan felmérés jelenthetne ami azt mutatja be hogy azon emberek közül akik elkezdték nézni az adott sorozatot, hányan nézik még végén is.
    Negatív véleményt lehet írni (mint ahogy azt sokan megtették a Lost-nál akik végignézték az 1. sőt a 2. évfolyamot és nem tetszett nekik) akkor is ha valaki nem néz tovább egy sorozatot.
    Elmondanám hogy a Hősökről túlnyomó részt pozitív kritikát hallottam és aki el kezdte nézni, az a mai napig nézi (ellentétben a Lost-tal).

Mint írtad te a Lost-ot preferálod a Hősökkel ellentétben. Elgondolkoztál azon hogy ez vajon miért lehet? A 2 sorozat felépítése nagyjából hasonló (több szálon futó, több egymással összefondó történetű karakter bemutatása a világ különböző részeiről, egy előre meg nem határozott cél, stb.). Mi van ha előbb a Hősök jelenik meg? Lehet hogy most azt néznéd és a Lost-ot hagytad volna abba, ha azok az emberek akik most a Hősöket magasztalják az egekig pont a Lost-ban csalódtak?
    A gond egy sorozatnál akkor van ha pár rész kihagyás után semmit sem vesztve vissza tudsz kapcsolódni. Sajnos a Lost ilyen. Persze megint jön a hype, hogy "a 3. évadban minden kiderül". Persze akkor megkérdezném hogy mihez kellett akkor az első 2 évfolyamot végignézni...

Én ezért kérdeztem meg minél több embert hogy jó, izgalmas, intelligens sorozat-e a Hősök, nem fürdik-e be vele az ember mint a Lost esetében...
  • winnie
    "Remélem ez jobb lesz mint a Lost, mert az számomra (és még sokak számára) csalódás volt."

és mégis. melyik nézik többen? a lostot. (persze, mivel az már a harmadik évadában van)

"Reméljük hogy nem egy újabb hype övezte műanyag sorozatról van szó (ezt a kételyt mondjuk eloszlatja hogy eddig mindenki dícsérte aki véleményt nyílvánított a Hősök-ről)"

ez természetesen nem igaz, elég csak visszaolvasni. naiv feltételezni, hogy létezik olyan sorozat, ami tetszik mindenkinek. (nyilván, akinek nem tetszik, az nem nézi, így nem ír negatív véleményt, nem? de az nem véletlen, hogy míg a tévében az első adást 1,7M-an látták, addig a 3.-at 950 ezren.) (pl. részemről az 5. rész után kiszálltam, a losttal ellentétben, ami még az 55. résznél is totálisan le tud kötni, de nem ez a lényeg. csak sajáét ízlés)

a heroes az idei év hype sorozata. most ez a divat. mot ahogy előtte a lost, utána a prison break volt. jövőre megint fog jönni egy újabb - és mint az eddigi sorozatoknál, elkezdődik a szokásos "ez nem is jó", "ezt húzzák" és egyéb hangok. itthon még nem nagyon szoktunk hozzá a műfajhoz, egyelőre még könnyen feltérképezhető a tömeg ivselkedése.